Saturday, March 24, 2007

Μπορεί Βέβαια Να Είναι Και Φήμες... Αλλά Μάλλον Όχι!



Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, που πρώτο παρουσιάζει το TALES OF A CRAZY WORLD (Τρέμε Τρέμη στο Mega κι όλος μαζί ο ΔΟΛ!) το 3o Φεστιβαλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Σύρο, το τριήμερο (Παρασκευοσαββατοκύριακο) 25, 26 και 27 Μαϊου του 2007. Οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα επίσημα τίποτα, αλλά οι φήμες οργιάζουν.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα δύο ΦΕΦΕ, έχω να πω πως πρόκειται για ένα ΕΦ τριήμερο με Πολιτιστικό και παράπλευρο "Αθλητικό" χαρακτήρα. Έχει εκθέσεις, αναγνώσεις διηγημάτων, παραστάσεις, προβολές, συζητήσεις, συναυλίες κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα για το πνεύμα, ενώ το τρέξιμο που ρίχνεις για να τα προλάβεις όλα, όπως επίσης και η κατανάλωση του Ετήσιου Επίσημου Παγωτού του Φεστιβάλ μαζί με τις ταβερνότσαρκες, μπαρότσαρκες και καφεδότσαρκες στην Ερμούπολη καλύπτουν την σωματική βελτίωση που προκαλεί η συμμετοχή σ' αυτό. Απαιτεί μια μέτρια αρχική φυσική κατάσταση και μια σχετικά μικρή επένδυση χρημάτων (για την διαμονή και την διατροφή, αφού όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν).

Το επίσημο site είναι εδώ και η κάλυψη των περσινών εκδηλώσεων στο Sukumus (ακολούθησε τα κόκκινα συνέχεια για να δεις και τα 4 μέρη). Αν τώρα είσαι εραστής του χαρτιού και κρατάς αρχείο, μεγάλες παρουσιάσεις και των δύο προηγούμενων Φεστιβάλ έχει κάνει το "9" της Ελευθεροτυπίας (μην περιμένεις να χωθώ στη ντουλάπα όμως να σου βρω και σε ποια τεύχη, έτσι;)

Ετοιμάζω μπλουζάκι "Τα Έχω Δει Όλα!" (εννοώντας βέβαια τα προηγούμενα Φεστιβάλ...) και περιμένω την επίσημη ανακοίνωση (Ψιλοσύντομα παιδιά!) για να κλείσω καράβι και ξενοδοχείο...

Για ότι μαθαίνω θα σε ενημερώνω.

Αναγνώριση Λαθροχειρίας: Η φωτό στην αρχή είναι στην ψύχρα κλεμμένη από εδώ.

4 comments:

Anonymous said...

Προσπαθώ να χωρέσω τον ενθουσιασμό μου σε 500 λέξεις! Τα λέμε Σύρο!

PiKei said...

Θέλεις και συ μπλουζάκι "Τα Έχω Δει Όλα"; Γιατί το τυπικό προσόν το καλύπτεις...

Unknown said...

Χαίρετε παίδες... Σωστά ακούτε, λέμε να πάμε τέλη Μαΐου για το 3ο φεστιβάλ. Παρακαλώ να κρατάτε μικρά καλάθια γιατί είμαι πνιγμένος, φέτος μάλλον δυο φορές πιο πολύ από ό,τι πέρσι. Είχαμε πει πράγματι την ημερομηνία που αναφέρει ο κυρ Πανάγος, διαπιστώσαμε αμέσως μετά ότι είναι του Αγίου Πνεύματος, το οποίο μπορεί αρχικά να ακούγεται καλό ("θα πάμε στη Σύρο για τετραήμερο" συν ότι πολλοί επισκέπτες άσχετοι μπορεί να παρακολουθήσουν κάποιες εκδηλώσεις) αλλά έχει και αρνητικά (τα ξενοδοχεία του Αγίου Πνεύματος γεμίζουν ένα μήνα πριν, τα πλοία το ίδιο, οπότε όσοι αποφασίσουν το τελευταίο δεκαήμερο να έρθουν δεν θα το κατορθώσουν. Περιττό να σας πω ότι του Αγίου Πνεύματος αν είσαι Συριανός, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας... εκδρομή. Οπότε ζητώ και τη γνώμη σας. Τι λέτε; Αν πάμε μια βδομάδα πριν, πιεζόμαστε λίγο από το χρόνο, αλλά ούτως ή άλλως θα τα καταφέρουμε. Μια βδομάδα μετά φοβάμαι τι γίνεται με σχολεία, καθηγητές, εξετάσεις. Παρακαλώ για βοήθεια επί του θέματος.

Unknown said...

Όσο για τον ενθουσιασμό του mman να πω ότι φέτος σχετικά με τη συγγραφή θα έχουμε τρία πράγματα:

--> Τις 500 λέξεις όπως και πέρσι γιατί κρίναμε ότι είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Τι λέτε;
--> Διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος εντός δύο ωρών με συγκεκριμένο θέμα ή τρόπο ή τίτλο ή περιστατικό κλπ. Θα σας το εξηγήσω αργότερα.
--> Μόλις 2-3 διηγήματα μάλλον μικρά (πχ. 1,200 - 1,500 λέξεις) γιατί έχουμε εκτιμήσει ότι τα μεγαλύτερα κάπως δυσκολεύουν τους ακροατές. Τι λέτε;

--> Θα υπάρχει όμως άλλος τρόπος για μεγαλύτερα διηγήματα -- και παρακαλώ να περιμένετε 2-3 μέρες για τη διευκρίνιση, δεδομένου ότι αποτελεί καινοτομία και έκπληξη...