Wednesday, August 22, 2007

Το Πέμπτο Παραμύθι Της Κάλπης


Ποιός ακριβώς χέστηκε για το αν έχει αυστηρά δικονομικά δίκιο ο "διορισμένος" Πρόεδρος ή ο "ανεξάρτητος" εισαγγελέας; Τι κουίζ είναι αυτό που πρέπει και καλά να μας απασχολήσει;

Πετάει η μπάλλα στην κερκίδα; Πετάει.

Η έκθεση-πόρισμα-σύννομη-μη σύννομη είναι ένα ακόμα παραμύθι της κάλπης. Μ' αυτά και μ' αυτά κερδίζονται ώρες, μέρες , βδομάδες της προεκλογικής περιόδου. Και εντυπώσεις άνευ ουσίας.

Τα επιχειρήματα είναι δύο κι ανάλογα με την μεριά που τα βλέπεις στέκουν και τα δύο.

Επιχείρημα Α: Αν το πόρισμα-έκθεση-υπάρχει-δεν υπάρχει όντως περιείχε στοιχεία πολιτικών προσώπων θα είχε διαρρεύσει ολόκληρο και από την ώρα που κατατέθηκε. Θα είχε γαμηθεί λέμε, το ΠΑΣΟΚ να το βρει και να το δημοσιεύσει κάπου.

Επιχείρημα Β: Αν το πόρισμα-έκθεση-επιστρέφεται-ξαναγυρίζει ΔΕΝ περιείχε στοιχεία πολιτικών προσώπων θα είχε και πάλι διαρρεύσει ολόκληρο και πριν από την ώρα που κατατέθηκε. Θα είχε γαμηθεί λέμε, η Νέα Δημοκρατία να το βρει και να το δημοσιεύσει κάπου.

Παρ' όλα αυτά το εν λόγω έγγραφο ακόμα δεν έχει διαρρεύσει. Γιατί παίζεται ακόμα σαν το παπά στου παπατζή τον πάγκο. Ροκανίζει χρόνο, πετάει την μπάλλα στην κερκίδα. Κι αυτό για κάποιον λόγο τους βολεύει όλους. Το πως και το γιατί μού είναι άγνωστο.

Στο μεταξύ - στην φιλόξενη μας χώρα - χάθηκε ακόμα μια ζωή, κάτω από τουλάχιστον περίεργες συνθήκες, αλλά αυτό φυσικά δεν είναι μέρος της ατζέντας.

2 comments:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=we1_hploZQQ

PiKei said...

Thanx anonymous. Ωραίο ήτανε. Ιδίως το sponsored by... στο τέλος. Όπως βλέπεις δεν καίω την "έκπληξη" συνειδητά.