Friday, August 31, 2007

O Δόκτωρ Κώστας Και Ο Μίστερ Καίει...


Λοιπόν το είδα το έργο, ολόκληρο, να περνάει μπροστά από τα μάτια μου στα πέντε λεπτά που όλα τα κανάλια μετέδιδαν το σημερινό "διάγγελμα" του Πρωθυπουργού.

Δες λοιπόν ποιο είναι το πιο χοντρό παραμύθι που θέλει να φας αυτός ο τύπος:

Ο Δόκτωρ Κώστας δεν θα ασχοληθεί ούτε μία μέρα - από σήμερα μέχρι τις εκλογές - με την προεκλογική διαδικασία. Δεν θα εμφανιστεί πουθενά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει ενδυθεί ήδη το μανδύα του υπεράνω κομμάτων Πρωθυπουργού που αντιμετωπίζει με έργα μια κρίση που - όλως συμπτωματικά - τού έτυχε λίγο πριν τις εκλογές. Στις δύσκολες ώρες φαίνεται ο άντρας...

Θα βγαίνει λοιπόν κάθε μέρα και θα ανακοινώνει με διαγγελματικό λόγο μέτρα και θα εκφράζεται όχι σαν υποψήφιος αλλά σαν ο αέναος και αναντικατάστατος Πρωθυπουργός. Ο Αυτοκράτορας.Ο σοβαρός, δουλευταράς, που λιώνει στο Μαξίμου στις συσκέψεις για το καλό του τόπου και δεν τον βλέπουν ούτε τα παιδιά του, ούτε τα κομματικά στελέχη.

Ο Δόκτωρ Κώστας αφού προκήρυξε τις εκλογές, τώρα θα τις σνομπάρει για να μας δείξει πως "την κρίσιμη ώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι". Θα κάνει την καρέκλα του Πρωθυπουργικού γραφείου να τρίξει από το βάρος των αποφάσεων του. Θα φορέσει την Ελληνική σημαία στο πέτο και θα την έχει πάντα πίσω του. Δεκαπέντε μέρες μείνανε και σ' αυτές θα κάτσει "ένα επίπεδο πάνω". Έχει μια εμφάνιση Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη και διαγγέλματα μέχρι τότε. Μαντρόσκυλα να ξεκατινιάζονται με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δεν θα κατέβει σ' αυτό το επίπεδο. Θα απαντάει ο Ρουσόπουλος στον Παπανδρέου, με ύφος "ο Μεγάλος δεν έχει χρόνο γι αυτά, ξέρετε σχεδιάζει με τους ειδικούς την Νέα Ελλάδα!"

Εδώ είσαι κι εδώ είμαι... Ο Καραμανλής την έβγαλε την πασιέντζα του, μια μπλόφα είναι όλη κι όλη. Απλή, εύπεπτη κι άμα του πιάσει, έπιασε. Μόλις έγινε υπερκομματικός, εθνικός ηγέτης, μπροστάρης της χώρας στο μέλλον, άξιος απόγονος και παραλήπτης του μεγάλου ονόματός του. Ο Δόκτωρ Κώστας προσπαθεί μ' αυτόν τον ύπουλο τρόπο να ξανακάβατζώσει την καρέκλα και μετά τις 16/9 για τον Μίστερ Καίει.

Ποιος είναι ο Μίστερ Καίει; Ο Πρωθυπουργός του μετά, αλλά και όλων των προηγούμενων χρόνων που το μόνο του επίτευγμα ήταν και θα είναι η πλήρης του απουσία. Το alter ego του Δόκτωρα Κώστα. Αυτός που ξεγλίστρησε από τα ομόλογα και τους πακιστανούς και τις υποκλοπές και το ξύλο και τα δακρυγόνα και τον συνολικό βιασμό της δημοκρατίας και όλες τις προηγούμενες φωτιές, ενώ ήταν επικεφαλής του Chain of Command...

Τυλίξου με την σημαία τώρα, Δόκτωρ Κώστα. Και να δούμε αν είμαστε τόσο μαλάκες ώστε να σβήσεις απ' τα μάτια μας την εικόνα του Μίστερ Καίει.

1 comment:

0comments said...

Μαζί με τη βροχή που αυτή τη στιγμή δροσίζει τη Δράμα είναι ότι πιο δροσερό διάβασα τον τελευταίο καιρό. Θα μπορούσα να γράφω για τις ισορροπίες που κουβαλάει τουλάχιστον ένα 2ωρο.

B strong!