Wednesday, October 24, 2007

Ξένος Μονόλογος Για Την Παρέλαση

Να σου πω εγώ τι είναι αυτοί που δεν γουστάρουνε να γίνονται παρελάσεις. Κάτι χαζομαλάκες, αυτό είναι! Τάχα δημοκράτες... Εγώ γουστάρω ρε να γίνονται παρελάσεις, μακάρι να γινόντουσαν και πιο πολλές! Μακάρι να τιμάγαμε κάθε μάχη που δώσαμε με παρελάσεις, μακάρι να γέμιζε ο Επιτάφιος με κόσμο, να γινόντανε στην Ελλάδα κάθε μέρα λιτανείες. Το Πολυτεχνείο γιατί δεν το κάνουνε παρέλαση, λίγο τους πέφτει; Αλλά όχι με αγήματα και άρματα και στρατιώτες, αυτά είναι καραμπανάλ, αυτά ας τα κόψουνε, παρελάσεις να γίνονται μόνο με μαθητές από τα σχολεία. Να βλέπεις ρε τα παιδάκια να παρελαύνουν και τους γονείς τους να τα φωτογραφίζουν. Έχεις δει ρε τις γιαγιάδες πως κοιτάζουν τα εγγόνια τους στην παρέλαση; Τι μαλακία μας έχει πιάσει σ' αυτόν τον τόπο, δεν το έχουνε λέει οι άλλοι στην Ευρώπη και να το καταργήσουμε... Τι λέτε ρε; Έχουμε κάτι που δεν έχουνε αυτοί και θα το καταργήσουμε; Σημαία πρέπει να το κάνουμε, διαφημιστική καμπάνια Live your parade in Greece, να 'ρχονται να χειροκροτάνε οι κουφάλες οι ξένοι, που παίρνουνε τα τριπλά από μας και πληρώνουνε τον εσπρέσο στις κολοχώρες τους ένα ευρώ, μη χέσω... Να κάνουνε παρέλαση κι αυτοί και να πληρώνουνε. Σάμπα κι άγιος ο Θεός, δηλαδή βλάκες είν' οι Βραζιλιάνοι;

Μπα, δεν με νοιάζει ποιος σηκώνει την σημαία, και τα Αλβανάκια και τα Βουλγαράκια και τα Πακιστανάκια να την σηκώνουνε, δεν μου καίγεται καρφί. Άσε που καλύτερα να την σηκώνουνε ξενάκια, γίνεται σούσουρο και κατεβαίνει πιο πολύς κόσμος στην παρέλαση. Εγώ τις θέλω μαζικές τις παρελάσεις, να γεμίζουν τα πεζοδρόμια, να κρέμονται οι άνθρωποι απ' τα μπαλκόνια... όχι να αποχαυνώνονται στον καναπέ!

Τι σημασία έχει τι δουλειά κάνω; Ναι, ξηρά καρπά πουλάω με το καρότσι, κανά μπαλόνι, κανά σημαιάκι, ό,τι βρίσκω φτηνό, να φεύγει... αλλά δεν έχει σχέση αυτό. Τώρα μιλάμε για άλλο πράμα. Η παρέλαση είναι πάνω από συμφέροντα, είναι ζήτημα Εθνικό!

10 comments:

0comments said...

Κάποια πράματα πρέπει να λέγονται!

Anonymous said...

Doiiiing.

The Motorcycle boy said...

"Και ομοιομορφία! Τι μαλλούρες είναι αυτές και τσουλούφια που πετάνε; Κουρεμένοι και ενδεδυμένοι ευπρεπώς πρέπει να είναι οι μαθηταί".
Ανάργυρος Μπούκουρας, διατηρών μπαρμπέρικο Σταδίου και Φυλής γωνία.

"Αυτές αι μαθητριούλαι -τι ωραία φουστανάκια φορούνενε; Και καλτσονάκια διάφανα, και κολλητά υποκάμισα με κουμπιά δύο ανοικτά!"
Φώτης Σκερβελές, συνταξιούχος τελωνειακός.

Υ.Γ.: Χεχε, σου τράβηξαν το αυτί στα Καπέλα γιατί δεν έβαλες ετικέτα. Ο pikei είναι κακός μαθητής, ο pikei είναι χαζό!

vasikos metoxos said...

Εξαιρετικό. Σε παρακολουθώ καιρό τώρα. Καλώς σε βρήκα λοιπόν!!!

Vlaxos (Σιάτρας Σπύρος) said...

Ωραίος είσαι και εσύ ρε.....

Δεν φτάνει που σε κάθε "επέτειο" είμαι στο μαγγανοπήγαδο με το "εγώ" μου και τα πιτσιρίκια μου να αλληθωρίζουν,
έχω και εσενα να με πιλατεύεις...

Πιάσε ένα ευρώ λίοσπορους γαμω την ομορφιά μου μεσα....

PiKei said...

Έτσι, έτσι... πλησιάζει η επέτειος. Old Age Sucks, Long Live Our Youth!

An-Lu said...

Καλόοοοοοοοοο!!!!!!

Anonymous said...

Ρωτήστε μας και εμάς τους μαθητές[ο θεός να μας κάνει :-] τι περνάμε; Ρε δε γουστάρω να περπατάω με ένα ηλίθιο βήμα και από δίπλα μου δήμαρχος,αντιδήμαρχος,γονείς να με καμαρώνουν!!!Τι να καμαρώσουν που έχω γίνει ένα με τους άλλους; Όλα τα 12χρονα στη σειρά να χτυπαν τα ποδαράκια τους... Χεστήκαμε,για να τιμήσουμε την πατρίδα μας άλλα πράματα πρέπει να γίνουν...

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ said...

ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ

PiKei said...

Σέβομαι την κρίση σου, αλλά λέω να κάνω έφεση αν δεν σε πειράζει...