Tuesday, March 9, 2010

SFF-Rated: Ημέρα 5η (Δευτέρα) Απολογισμός

Άνετη μέρα, ρε πούστη μου, επιτέλους! Χωρίς πολλά τρεξίματα και αγωνία πως θα πάει αυτό και τι θα γίνει με τ' άλλο.

Επαναπροβολή, "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ". Πέρασε καλύτερα στον κόσμο, το είχα ξαναπεί, η ταινία είναι σπουδαία, αλλά δεν βλέπεται μετά από άλλες που σε "βομβαρδίζουν", είναι αργή, θέλει να βυθιστείς και μετά να αποφασίσεις. Χάρηκα με τις αντιδράσεις που μάζεψα στο τέλος.

Ενότητα μικρών Κινούμενη Άμμος: ΥΠΕΡΗΛΙΟΝ (HYPERHELION, Calvin Climie, Καναδάς), ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ (LIFELINE, Andres Salaff, HΠΑ), ΥΠΕΡΜΑΧΗ (SUPERBATTLE-EPISODE 1, Ethan Marak HΠΑ), ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ (MAGIC SHOW, Milan Hulsing, Ολλανδία), ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ (NACHTSCHATTEN, Eike Mosler, Γερμανία), ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ (TROLLEY BOY, Teemu Auersalo, Ιρλανδία), ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ (Μίνως Νικολακάκης, Ελλάδα). Η Φωτεινή Νύχτα και τα Καροτσάκια πολύ ιδιαίτερα αισθητικά. Ο σεναριογράφος στα Μυστικά του Μάγου, αναρωτιέμαι πως δεν έχει ακόμη συλληφθεί για εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ψυχότροπων ουσιών (δεν γράφονται αλλιώς αυτά...)

Επαναπροβολές ΣΒΗΣΤΕΣ ΟΘΟΝΕΣ & ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΟΡΝΑ. Θέλω να το γράψω εδώ, η μαγκιά με τις επαναπροβολές που ξεκίνησε πέρσι, έχει λειτουργήσει πολύ θετικά, βγάζει το άγχος "ή τώρα ή ποτέ" από τον κόσμο και προλαβαίνει να δουλέψει το "μιλητό" για τις καλές ταινίες. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και για τις μικρές (Αλέκο, μην το διαβάσεις αυτό, δεν πρόκειται να τρέξω περισσότερο...)

Σήμερα, η πιο όμορφη (για μένα) μέρα του Φεστιβάλ: Τέσσερις επαναπροβολές. Το υπερ-πυκνό ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ (την πιστεύω πολύ, ψηφίστε την), το ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΙΝΙΓΜΑ (καλογυρισμένη space opera), το απολαυστικό ΣΤΡΙΓΚΟΪ (πολύ γέλιο και απίστευτοι Ρουμάνοι) και το ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (με εξαιρετική Χρονομηχανική).

Η σημερινή ψηφοφορία θα κρίνει το αποτέλεσμα, που μέχρι στιγμής (από πληροφορίες που έχω, αλλά μπορεί και να θέλει να με κάνει "παπαγαλάκι" το άτομο οπότε να μου τις σπρώχνει επίτηδες) είναι αρκετά αμφίρροπο και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Για αύριο, τελευταία μέρα, ετοιμάζονται πολλά, σε επίπεδο εκπλήξεων. Ένα από αυτά είναι γαστρονομικό και παραμένει Mysticό...

No comments: