Sunday, March 7, 2010

SFF-Rated Ημέρα Τρίτη (Σάββατο) Απολογισμός

Στο ψητό! Πρώτη ενότητα του διαγωνιστικού ταινιών μικρού μήκους. Παίχτηκαν: Televega (Didier Philippe, Γαλλία), Ρώτα Πρώτα (Dish Communication, Shaun Wilson, Αυστραλία), Το Τέλος της Εξέλιξης (The End of Evolution, Adam Besheer, ΗΠΑ), Η Νεραϊδοπριγκίπισσα (The Fairy Princess, Stephen Lyman, ΗΠΑ), Ιμάντας (για το εξωτερικό Conveyor, Δημήτρης Γιαμλόγλου, Ελλάδα),Βαρύ Φορτίο (Burden, Micheal David Lyntch, ΗΠΑ). Αρκετός κόσμος και παρόντες οι σκηνοθέτες Didier Philippe και Δημήτρης Γιαμλόγλου.

Ενότητα Δεύτερη: Επανακαλωδίωση (Re-Wire, David-James Fernandes,Καναδάς), Το Κόκκινο Ψυγειάκι (La Glaciere Rouge, Michel Jr Tremblay, Καναδάς), Corporate (Valentina Bertuzzi, Ιταλία), Ο Καλός Σαμαρείτης (Samaritan, Douglas Boswell, Βέλγιο), Οι Δίποδοι Φίλοι του Ανθρώπου (El Nunca Lo Haria, Anartz Zuazua, Ισπανία), Ευχαριστώ Κε Πρόεδρε (Thank You,Mr. President, Leon Kydrjawiski, Γερμανία). Περισσότερος κόσμος, και οι δύο ενότητες άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Οι προσωπικές μου προτιμήσεις είναι στο ψηφοδέλτιο μου, και όπως ξέρουμε η ψήφος είναι μυστική.

Επόμενη προβολή: Στα Κύματα του Χρόνου (Unremembered, Greg Kerr, ΗΠΑ). Μηχανική του Χρόνου και ζητήματα ευθυνών των πράξεων. Πολύ καλή δουλειά, αρκετά κατανοητή νομίζω, παρά την δυσκολία του θέματος, πολύς κόσμος, μια χαρά... Ξαναπαίζεται την Τρίτη στις 22:15.

Η Επιστροφή του Άσωτου Κλώνου, (The Clone Returns Home, Kanji Nakajima, Ιαπωνία) είναι σαφώς η πιο αργή και ταυτόχρονα η πιο εικαστική ταινία του Φεστιβάλ. Παραγωγή του Wim Wenders, κάποιους θεατές τους "σκότωσε" (δεν είναι ταινία που την βλέπεις εύκολα μετά από άλλες) και κάποιους τους "έφτιαξε" πολύ. Ξαναπαίζεται την Δευτέρα στις 17:30 που θα είναι και οι άνθρωποι που θα την δουν, σχετικά "φρέσκοι".

Μεταμεσονύκτια προβολή, από φιλμ, Καμμιά Συμπάθεια Για τον Διάβολο, (Δημήτρης Αθανίτης, 1997). Ασπρόμαυρη, αρκετά cult, είχε κόσμο που ήρθε ειδικά για αυτήν, και ο σκηνοθέτης είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα πριν την προβολή της.

Σήμερα, τρεις διαγωνιστικές ενότητες "μικρών", Enigma σε Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα και Χρονοκινητό σε επαναπροβολή. Το πρόγραμμα εδώ...

No comments: