Saturday, May 14, 2011

Παίξε με τα αποσπάσματα!

Ας παίξουμε σήμερα. Θα σου κοτσάρω αποσπάσματα κειμένων και εσύ θα προσπαθήσεις να βρεις ποιος τα υπογράφει. Και κάτω από το κάθε απόσπασμα θα σου δίνω και το λινκ για να μετρήσεις πόσα σωστά βρήκες. Μην κλέψεις, ρε... δεν θα έχει πλάκα αν το κάνεις αυτό.

Πάμε;

Πρώτο απόσπασμα

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, και με τα κανάλια να έχουν στήσει χορό γύρω από το πτώμα (διογκώνοντας όλα τα κακώς κείμενα αυτής της υπόθεσης), βγήκαν ξανά οι γνωστοί μας πλέον γείτονες (άραγε η χρυσή αυγή είναι το καινούργιο όνομα κάποιας περιοχής των αθηνών, που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό λόγω γραφειοκρατίας στην ταμπέλα;) να βοηθήσουν τους κατοίκους που φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Ξαφνικά ο θάνατος ενός ανθρώπου από άγνωστους με σκοπό τη ληστεία, μετατράπηκε στο θάνατο ενός ολόκληρου «έθνους», από τους λαθρομετανάστες που δρουν ανεξέλεγκτα. Το καλύτερο σενάριο για τους φωσκολικούς φασίστες και κατοίκους νοσταλγούς μιας καθαρότητας ελληνικής, που την έχουν χάσει εδώ και τουλάχιστον μισή χιλιετία (αν υπήρχε ποτέ δηλαδή), για να οργανώσουν φιέστες με τρόπαιο οποιονδήποτε μετανάστη βρεθεί στο διάβα τους.

Το υπογράφει

Δεύτερο απόσπασμα

Είναι εντυπωσιακό το ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν παραμείνει πιστά σκυλιά των έκπτωτων μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών. Δεν υπάρχει ούτε ένας αξιοπρεπής άνθρωπος ανάμεσά τους. Σύντομα θα ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν.

Το υπογράφει

Τρίτο απόσπασμα

Η ΠΟΛΗ έχει µεταβληθεί σε ένα σκηνικό πρωτόγνωρο από αυτά που µόνο σε ταινίες γνωρίζαµε έως τώρα. Το αστικό τοπίο έχει εξαθλιωθεί ακόµη και αισθητικά. Τα µαχαίρια και οι ενέσεις έχουν αντικαταστήσει τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς. Μας πήραν την Αθήνα… ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ καταφέρει ποτέ, αν η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε χρεοκοπήσει συνολικά και παταγωδώς. Αν δεν είχε αφήσει την πόλη ανυπεράσπιστη. Αν δεν είχε εγκαταλείψει τους εναποµείναντες κατοίκους στη µοίρα τους, χωρίς την περιφρούρηση και τη φροντίδα που δικαιούνται.

Το υπογράφει

Τέταρτο απόσπασμα

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Απαιτούμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία να κάνει το χρέος της και αυτό σημαίνει απελάσεις, αυστηρή αστυνόμευση, ουσιαστική και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία. Πρέπει να ισχύσει ο νόμος και η τάξη της Δημοκρατίας.

Το υπογράφει

Πέμπτο απόσπασμα


Είναι ανάγκη να ενισχυθούν με πρακτικό τρόπο τα μέτρα δημόσιας ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, να αποφευχθούν ρατσιστικές πράξεις αντεκδίκησης, να αποκρουστεί η δράση αυτόκλητων υπερασπιστών της έννομης τάξης. Όσο είναι ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική πάταξη της εγκληματικότητας, άλλο τόσο ανάγκη είναι να μην χάσει η πόλη τα ανθρωπιστικά της χαρακτηριστικά. Η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι δημοκρατικό και κοινωνικό δικαίωμα.

Το υπογράφει


Έκτο απόσπασμα

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που όρμηξαν λυσσασμένα πάνω στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κροτίδων λάμψης, χτυπώντας τους άγρια και τραυματίζοντας δεκάδες.

Το υπογράφει

Έβδομο απόσπασμα

Παρ' ολίγο να θρηνήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια του συσσιτίου των 6 μμ. Μισή ώρα νωρίτερα ομάδα Χρυσαυγιτών κατέβαινε από την Κοτζιά και επετίθετο τυφλά σε όποιον έβρισκε μπροστά της επί της Σοφοκλέους. Τα ΜΑΤ αναπτύχθηκαν κατά μήκος της Σοφοκλέους, όπου είναι και η πίσω πόρτα του Ιδρύματος, από όπου μπαίνουν οι άστεγοι της ώρες του συσσιτίου. Χθες υπήρχε πολύ μικρότερη συμμετοχή, γιατί πολλοί μετανάστες φοβήθηκαν μετά την επίθεση και δεν προσήλθαν.

Το υπογράφει

Όγδοο απόσπασμα

Για ένα πενηντάρικο, αφαίρεσαν τη ζωή ενός νέου άντρα, ορφάνεψαν ένα αγέννητο κοριτσάκι, μαχαίρωσαν τα όνειρα της συντρόφου του, πλημμύρισαν δάκρυα κι απορία τα μάτια του άλλου, ορφανού πια, παιδιού του, σακάτεψαν την καρδιά της μάνας που είδε τον γιο της αντί να κρατάει αγκαλιά το νεογέννητο εγγόνι της να κείτεται αιμόφυρτος στην αγκαλιά ενός χιλιο-άδικου, παράλογου θανάτου, πάγωσαν το χαμόγελο και τη σκέψη όσων τον αγαπούσαν και τον λογάριαζαν άνθρωπό τους. Κι έκαναν πολλούς, χιλιάδες, να πουν, δυστυχώς, «αι-σιχτίρ επιτέλους, ξεκουμπιστείτε από τα μέρη μας, ουστ λαθρομετανάστες»…

Το υπογράφει

Ένατο απόσπασμα

Υπάρχει εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας. Η αυθαιρεσία ενδημεί εντός των Σωμάτων Aσφαλείας(...)H χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών «νομιμοποιεί» την βία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς(...) με τσεκούρια, πέτρες και μολότοφ δεν γίνονται πολιτικοί αγώνες.

Το υπογράφει

Δέκατο απόσπασμα

Έτσι, οι αναληταράδες που αρέσκονται να περιχύνουν με λάσπη 150.000 διαδηλωτές σα συνένοχους του θανάτου των τριών τραπεζικών, σίγουρα θα έχουν σπάσει την απεργία τους και θα μεταδίδουν 24/7 την είδηση του διαδηλωτή που τα ΜΑΤ έριξαν σε κώμα. Θα αναφέρουν κάθε φορά το όνομά του, και δεν θα σταματήσουν να γράφουν γι αυτό μέχρι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το υπογράφει

Άντε κι άμα σ΄αρέσει αυτό το παιχνίδι κoτσάρισε από κάτω τα δικά σου αγαπημένα αποσπάσματα...
Με τα λινκ τους, έτσι;

No comments: