Thursday, May 19, 2011

Θα πάει μακριά η αφίσα...



Στα μικροπράγματα φαίνεται η Δημοκρατία. Στις ασήμαντες λεπτομέρειες βρίσκεται η πιο μεγάλη της ουσία. Στο αν σέβεται τις άλλες απόψεις, ακόμα και τις εχθρικές προς αυτήν. Στο αν απαντάει με νηφαλιότητα στην βία.

Οι εντεταλμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που βλέπεις στο βίντεο δεν είναι συμμορία, ούτε μπουλούκι που πάει βόλτα, δεν κάνει εκδρομή, ούτε πίνει καφέ εκτός υπηρεσίας. Κινείται συντεταγμένα και με εντολές από ένα κέντρο επιχειρήσεων. Άρα δύο πράγματα συμβαίνουν:

Α) Με εντολή του κέντρου κατεβάζουν τις αφίσες. Αυτό είναι πολλαπλό πρόβλημα δημοκρατίας, πρώτον γιατί χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς ως δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας. Και δεύτερον γιατί παραβιάζει την Ελευθερία της Διακίνησης Ιδεών που είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.

Β) Οι αστυνομικοί κατεβάζουν τις αφίσες, με δική τους πρωτοβουλία. Και πάλι έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας. Πρώτον, γιατί ο "υπερβάλλων ζήλος" σε κάθε έργο καταστολής ξέρουμε που οδήγησε. Πρόσφατα σε σπασμένα κεφάλια και προθανάτιες καταστάσεις, ενώ διαχρονικά σε συνταγματικές εκτροπές. Και δεύτερον γιατί σημαίνει πως κανένα κέντρο επιχειρήσεων δεν ελέγχει τελικά την συγκεκριμένη διμοιρία που εντέλλεται να λειτουργεί αποκλειστικά στο όνομα και με την νομιμοποίηση του Κράτους.

Ψιλοπράγματα;

No comments: