Monday, August 29, 2011

Μια Τρύπια Σημαία, Ένα Κόμμα, Μία τράπεζα (που να τα κυβερνάει όλα)

Η χαρά του "Μέγα Ιεροεξεταστή" Άδωνι για την ιστορική ομοφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ επί του δολοφονικού νομοσχεδίου της Αννούλας δείχνει τον δρόμο. Η συγχώνευση ALPHA-EUROBANK απλώς επικυρώνει ότι κινούμαστε σ' αυτήν την κατεύθυνση. Και τα γύρω-γύρω, το "δεν υπάρχει σκάνδαλο", το κυνήγι της ανωνυμίας στο Ιντερνετ, τα νέα όπλα της ΕΛ.ΑΣ, οι πολιτικοί με τα διπλά πρόσωπα και τα άπειρα προσωπεία, οι δημοτικοί άρχοντες που λατρεύουν το περιβάλλον, είναι μόνο ο μαϊντανός...

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα που θα σκεπάσει με την (τρύπια) γαλανόλευκη το ένα (ολοκληρωτικά φασιστικό) κόμμα της ελίτ που "ψήνεται" και την (καλομελέτα κι έρχεται) μία τράπεζα που θα τα κυβερνάει όλα αφού όλοι θα της χρωστάμε.

Νομίζω (και όποιος ή όποια έχει αντίρρηση παρακαλώ να την καταθέσει) πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια εποχή κατα την οποία όσοι έχουν πολλά χρωματιστά χαρτάκια στην κατοχή τους (ή ακόμα καλύτερα μεγάλα νούμερα στους "σωστούς" υπολογιστές) προσπαθούν απεγνωσμένα να τα ξανακάνουν κάτι που να έχει πραγματική αξία (γη, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανθρώπινη σκλαβιά μέσω του χρέους). Κι όλο αυτό γίνεται από τον φόβο τους ότι σε λίγο τα χρωματιστά χαρτιά θα τα καίνε στο τζάκι για να ζεσταθούνε και τα νούμερα στους υπολογιστές θα γίνουνε ακριβώς αυτό που στην ουσία ήταν πάντα. Λεφτά της Μονόπολης που άλλαξαν χέρια σε ένα απολύτως άσχετο με την πραγματικότητα παιχνίδι και πολλαπλασιάστηκαν ακριβώς όπως και τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μιας κοινωνίας που τρώγεται από μέσα.

Η μάχη λοιπόν θα δοθεί και πάλι για την Γη και την Ελευθερία. Κι εδώ σου μένει να διαλέξεις. Θα κολλήσεις πλάι σε κάποιον από τους νεο-φεουδάρχες, με την ελπίδα να γίνεις επιστάτης των σκλάβων του, φονιάς, γελωτοποιός ή πουτάνα του για να την βγάλεις; Ή θα την ψάξεις γρήγορα να βρεις ποιές είναι οι, φύσει και θέσει, προσωπικές πραγματικές σου ρίζες;

Το Μεσοπρόθεσμο πέρασε και μαζί του πέθανε και το Μεσοβέζικο που η αλήθεια είναι πως βόλευε πολύ κοσμάκη...

Και τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

3 comments:

Dimitri said...

Μα, ήδη τυπώνονται περισσότερα χαρτονομίσματα Μονόπολης από "πραγματικά" χρήματα -- αν και αυτό μάλλον είναι αστικός μύθος, ακόμα κι αν βάλεις από τη μια μόνο τα χαρτονομίσματα που τυπώνουν οι ΗΠΑ κι από την άλλη την "αξία" των χρημάτων της Μονόπολης (δες τη συζήτηση εδώ).

Από την άλλη, είναι γνωστό, και το εξηγεί απλά ο Τέκι Τσαν εδώ (αν και θα μπορούσε να αποφύγει τα λαϊκίστικα "ο μπάμιας" κλπ) πώς το "τύπωμα" δολαρίων αφενός ωφελεί τους πλούσιους και αφετέρου προκαλεί φούσκωμα των τιμών στον υπόλοιπο κόσμο και κατά συνέπεια τις ταραχές της ακρίβειας.

Σε σχέση μ' αυτά, λοιπόν, ποιες είναι οι φύσει και θέσει προσωπικές πραγματικές μας ρίζες; Θέλω να πω, σε ποιον πραγματικά απευθύνεσαι;

Emmanuel Manolas said...

Ίσα που προλαβαίνουμε να αγοράσουμε κανένα παλιό σπιτάκι με μικρή αυλή σε χωριό και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας κοντά στην φύση.

PiKei said...

@ dimitri:
Διόρθωσα το ορθογραφικό που τόσο διακριτικά επεσήμανες, thx...
Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνομαι, βλέπω απλώς μια δυναμική που όπου και να πάει δεν έχει "επιστροφή στο χθες", και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου να νομίζει ότι μπορεί να ξαναγυρίσει εκεί "στις παλιές καλές μέρες".

@ alkinoos:
Ειλικρινά, μπορεί να παίζει σοβαρά αυτό...