Tuesday, April 23, 2013

Σε ποιο Κράτος Δικαίου ζεις εσύ, είπαμε;





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ (ΣΚΑΚΙ), ΣΤΙΣ 17:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ & ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!
Χθες η Πακιστανική Κοινότητα Πειραιά, δέχθηκε τις εξής καταγγελίες:
1. Ότι Αστυνομικός μέσα στο ΑΤ Πειραιά χτύπησε τον Αμίρ Χουσείν χθές στις 8.30μμ για να διακόψει την απογευματινή προσευχή ομάδας μεταναστών. Αμφισβητώντας λεκτικά το δικαίωμα στην προσευχή, είπε πως «εδώ είναι Ελλάδα» και τον απείλησε ότι δεν θα βγει ποτέ από το τμήμα αφού «μπορεί να του προσθέσει κατηγορίες που θα τον κρατήσουν μέσα για πάντα».
2. Τέσσερις μέρες πριν , στις 18/4 ανάλογη μεταχείριση φέρεται ότι είχε ο Ασίφ Ικμπάλ, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο της μητέρας του αυτοτραυματίστηκε σε μεγάλο βαθμό χαρακώνοντας το σώμα του με μια κάρτα. Υποστηρίζει ότι αστυνομικός τον έβγαλε από το κελί του και τον χτύπησε μπροστά σε όλου λέγοντάς του ότι θα τον στείλει να πάει να βρει την μητέρα του.
3. Συνολικά υπάρχουν 25 κρατούμενοι του Ξένιου Δία εκεί αυτή την στιγμή. 12 από αυτούς, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη ρατσιστική συμπεριφορά και τους ξυλοδαρμούς.
ΣΗΜΕΡΑ το απόγευμα έγινε προσπάθεια παρέμβασης ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και άλλων φορέων της πόλης, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ από την Πακιστανική κοινότητα, για να διαπιστώσουμε τις συνθήκες και την κατάσταση των απεργών.
Μετά από πολλές πιέσεις και αμφισβήτηση των λεγομένων μας, δόθηκε άδεια στον Πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας να μπει στο γραφείο πριν τα κρατητήρια, όμως μετά από παρέμβαση του Διοικητή του τμήματος, δεν επετράπη να ολοκληρωθεί η επικοινωνία με τους κρατούμενους. Για την ακρίβεια, μας δήλωσε ότι του απάντησαν:
- Η δικαιοσύνη δεν γεννήθηκε στην χώρα σου αλλά στην δική μας.
- Αν έχουν δεχθεί βία να υποβάλουν μήνυση πρώτα και μετά θα τους δεις.
- Ποιος ακριβώς είσαι εσύ τώρα και τι θες από μας, η αστυνομία έχει πολλές άλλες δουλειές να κάνει.
- Αφού θέλουν άπλα για να προσεύχονται, οι 15 από αυτούς θα τους μεταφέρουμε σήμερα στην Δραπετσώνα που έχει άπλα!
Θυμίζουμε το περιστατικό του Οκτώβρη για ρατσιστική βία προς κρατούμενους για το ίδιο τμήμα, που είχε πάρει τον δικαστικό δρόμο και διεθνείς διαστάσεις στον τύπο και τις ευρωπαϊκές αντιρατσιστικές οργανώσεις, όπως και αυτό του ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟΥ του Α.Τ. Δραπετσώνας (φωτογραφία), όμως φαίνεται πως η κυβέρνηση και ο Ξένιος ΔΕΝ-διας έχουν ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό τις βασικές αρχές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ του Ξένιου Δία, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να κλείσουν τα μπουντρούμια και τα Γκουαντάναμο μέσα στην χώρα…

ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΣΤΟΛΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗ!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ (ΣΚΑΚΙ), ΣΤΙΣ 17:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ




Θα Είμαστε Εκεί - Κανένα Σπίτι Δε Θα Κατασχεθεί
23/04/2013 - 15:15

Η μνημονιακή, τρικομματική κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικές εξαθλίωσης για την πλειοψηφία της κοινωνίας με την ακραία άδικη και αντισυνταγματική φορολογική επιδρομή στα ήδη μειωμένα ή ανύπαρκτα εισοδήματα, συνεχίζει την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πολιτών με την απειλή ή την εφαρμογή, ακόμη και για οφειλές 300 ευρώ, μέτρων όπως οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, καταθέσεων και ακινήτων.

Η Δ.Ο.Υ Κηφισίας για οφειλή, ύψους μόλις 2.790,80 ευρώ προχώρησε σε κατάσχεση και στη συνέχεια εξέδωσε πρόγραμμα πλειστηριασμού, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/04 και ώρα 16:00 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, για την πρώτη και μοναδική κατοικία του Ν.Μ. Πρόκειται για ένα συμπολίτη μας, ο οποίος είναι χρόνια άνεργος, όπως και η σύζυγός του, είναι κάτοχος δελτίου απορίας από το Δήμο και έχει ένα ανήλικο παιδί. Μέχρι σήμερα έχει καταβάλει στην εφορία το ποσό των 1.734 ευρώ μετά από αλλεπάλληλους διακανονισμούς τα τελευταία χρόνια. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς μαζί με άλλους πολίτες την προηγούμενη Πέμπτη 18/4 πραγματοποίησε κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς και μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Έφορο έλαβε την διαβεβαίωση ότι το σπίτι του άπορου και άνεργου συμπολίτη μας πρόκειται να εξαιρεθεί από τον πίνακα του πλειστηριασμού.

Το εισόδημά του είναι σήμερα μηδενικό εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες. Το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος του αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).

Σε μια περίοδο που οι πιο αδύναμοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές μέσω της άδικης και υπερβολικής φορολόγησης, το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι, που θα έπρεπε να προστατεύονται και να στηρίζονται από το κράτος, διώκονται με όλο και σκληρότερα διωκτικά μέσα. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή κατοικία και η υποχρέωση του κράτους για εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους και όλες, ιδιαίτερα για εκείνους και εκείνες που δεν μπορούν με δικά τους μέσα να τις εξασφαλίσουν, παραβιάζονται κατάφορα.

Η δική μας απάντηση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συμπολίτη μας με την παρουσία μας την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 16:00.


No comments: