Friday, April 19, 2013

O Νίκος Καίσαρας και ο Ξένιος Δένδιας είναι μυθιστορηματικοί χαρακτήρες της Λογοτεχνίας Τρόμου

Πραγματικά πίστευα ότι ο Μπάιρον είχε τερματίσει οριστικά την σχέση σκέψης-έκφρασης του πολιτικού άνδρα όπως επίσης και την σχέση μηνύματος-αποδοχής ως προς τον υπήκοό του. Όμως μπροστά στο σημερινό "ανθρώπινο πρόσωπο" του Υπουργού Προ-Πο ο Βυρωνάκος έγινε ξαφνικά στα μάτια μου ήρωας παιδικού τηλεοπτικού καρτούν.

Διεκδικώ στα σοβαρά την πρωτιά στην παρακάτω αποκάλυψη:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι φυσικό πρόσωπο. Είναι μια μυθιστορηματική προσωπικότητα που έρχεται από τα βάθη της Λογοτεχνίας του Τρόμου και χωρίζεται σε δύο υποστάσεις. Τον Νίκο Καίσαρα και τον Ξένιο Δένδια. Και οι δύο μαζί έχουν εξαφανίσει κάθε ίχνος από το φυσικό πρόσωπο που κάποτε ονομαζόταν Νίκος Δένδιας, το έχουν με τερατώδη τρόπο και σχεδόν ολοκληρωτικά κατασπαράξει.

Η παραπάνω αποκάλυψη νομίζω ότι εξηγεί επαρκώς το αβυσσαλέο χάσμα μεταξύ λόγων και έργων αλλά και όλα τα "κενά πληροφορίας" από τα οποία εμφανώς υποφέρει η συγκεκριμένη Προσωπικότητα. Ο Υπουργός Προ-Πο δεν ψεύδεται καταφανώς, όπως θα υπέθετε κάθε λογικός άνθρωπος, απλώς η πληροφορία που φτάνει στον Νίκο Καίσαρα δεν αναγνωρίζεται από τον Ξένιο Δένδια και τούμπαλιν. Είναι άλλωστε πολύ γνωστό το μοτίβο ήδη από την Κλασική Λογοτεχνία του Τρόμου.

Δυστυχώς εδώ το μοτίβο εμπλουτίζεται από μία ακόμη φρικιαστική παράμετρο. Κάπου εκεί μέσα, πολύ βαθιά θαμμένο και σχεδόν ολοκληρωτικά διαμελισμένο ψυχικά, το φυσικό πρόσωπο που κάποτε ονομαζόταν Νίκος Δένδιας δεν μπορεί ουσιαστικά να κάνει τίποτα. Ίσως το μόνο που μπορεί είναι να ουρλιάζει ασταμάτητα...






1 comment:

M.M. said...

Ρε μήπως έστειλε το ολόγραμμά του; αυτοί έχουνε διάφορες άκρες, δεν ξέρεις....
Και κάτι ακόμη. 'Αραγε κοιμήθηκε το βράδυ; Γιατί όπως είδαμε τον ΑΓΓΙΞΕ κιόλας τον τραυματία μετανάστη.