Tuesday, November 25, 2014

Απεργία Πείνας: 29η του Ηρακλή Κωστάρη, 16η του Νίκου Ρωμανού, 9η του Γιάννη Μιχαηλίδη, 2η των Σύρων Προσφύγων

Ολόκληρη η χθεσινή συνέντευξη τύπου από το ΟΜΝΙΑ TV.



Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο Ηρακλής Κωστάρης, στο "Γεώργιος Γεννηματάς" μεταφέρθηκε τελικά ο Νίκος Ρωμανός παρά την αρχική πληροφορία ότι είχε μεταφερθεί στο Τζάνειο. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο Γεννηματά σήμερα στις πέντε το απόγευμα.



Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ"

Η κατάσταση της υγείας των Ρωμανού - Κωστάρη είναι διαρκώς επιδεινούμενη και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μεμονωμένες δηλώσεις στελεχών.

Είναι προφανές πως το σύστημα επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τιμωρίας και τρομοκράτησης και είναι επίσης προφανές πως ο κόσμος της Αριστεράς επιβάλλεται να τους το Επιστρέψει.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επαναφορά - αποκατάσταση του δίκαιου - νόμιμου αιτήματος τους για εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να σταματήσει το καθεστώς απομόνωσης που τους έχει επιβληθεί.

Εάν σήμερα σταθούμε αδιάφοροι το αύριο θα είναι ακόμα πιο μαύρο, σειρά θα πάρει η οποιαδήποτε μορφή δράσης.

Η αποσύνδεση από την δημοκρατία έχει ήδη συντελεστεί και τα πρόσφατα γεγονότα στην πορεία του Πολυτεχνείου και τις Σκουριές επιβεβαιώνουν την φύση του μηνύματος που μας στέλνουν.'



'Ενας μαθητής, ένας συγκρατούμενος, ένας φίλος τηρεί τους τύπους και τους κανόνες και ας μην τους συμμερίζεται.
Μα η τυπικότητα στις υποχρεώσεις του δεν επιφέρει την αντίστοιχη τυπική αναγνώριση από την πολιτεία. Ακόμα περιμένει...
Ο μαθητής, ο συγκρατούμενος, ο φίλος μου ο Νίκος που πέτυχε στις πανελλήνιες.
Τι το ήθελες ρε Νίκο; Η παράσταση άρχισε.

Ένας υπουργός ήρθε να σε βραβεύσει και ο πρόεδρος της δημοκρατίας σε προσκάλεσε για να σε τιμήσει. Μια ολόκληρη κοινωνία βρήκε άλλοθι και έκρυψε την δική της ενοχή. Εξύμνησε την επιτυχία σου ως επιτυχία της παιδείας μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα. Ένα προσωπείο υψώθηκε. Έπεισε κάποιους ανυποψίαστους.

Μα όταν τα φώτα της δημοσιότητας χαμήλωσαν, όταν η θεατρική πράξη ολοκληρώθηκε, όταν η κοινή γνώμη -για μια ακόμη φορά- αποπλανήθηκε, τότε το προσωπείο έπεσε.

Κράτα γερά φιλε Νίκο για μια ανάσα ελευθερίας.

Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού για τήρηση του πιο ευγενικού θεσμού στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης, για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην μόρφωση.

Υ.Γ. Κουράγιο Η.Κωστάρη

κρατούμενοι από τις φυλακές Αυλώνας:

Κατσιλάμπρος Γιάννης
Χατζησταύρου Δημήτρης
Γιαννόπουλος Στέφανος
Ποτόσογλου Νίκος
Κολυβέρης Αλέξης


Από την αποψινή συγκέντρωση αλληλεγγύης



Εννέα ή δέκα είναι οι σοβαρές λιποθυμίες που έχουν σημειωθεί μέχρι αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Η φωτογραφία είναι του Μάκη Συνοδινού. Σε συνάντηση αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων που έγινε σήμερα το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών αποφασίστηκε να οργανωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος συνέντευξη τύπου ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις των προσφύγων για το θέμα που τους αφορά.

No comments: