Friday, November 14, 2014

Πέμπτη μέρα απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμάνου και Δέκατη Όγδοη μέρα απεργίας πείνας του Ηρακλή Κωστάρη

Είναι μεγάλη μου μαλακία που ενώ είδα την έναρξη της απεργίας του Ηρακλή Κωστάρη, στη συνέχεια μου ξέφυγε. Ευτυχώς ήρθε η Πρωτοβουλία να την ξαναβάλει στο κάδρο μου...



Από το Indymedia:

Τραγελαφικοί και επικίνδυνοι!

Αναγνώρισαν στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και αφού θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Έδιναν στον Ηρακλή Κωστάρη για πάνω από 3 χρόνια εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες και ξαφνικά τον θεωρούν επικίνδυνο - χωρίς ο ίδιος να παραβιάσει κανέναν από τους όρους - και τις κόβουν.

Δεν είναι λοιπόν μόνο εκδικητική και εξοντωτική η πολιτική που κάθε μέρα ξεδιπλώνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς η σημερινή κυβέρνηση. Ασκείται και από ηλίθιους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην αγωνία τους να ικανοποιήσουν στο ακέραιο τους κάθε είδους εντολοδόχους τους – πέρα από το τραγελαφικό, πολλές φορές, της μορφής – διαμορφώνει μια απίστευτα επικίνδυνη κατάσταση. Πραγματικά δεν θα ξαφνιαζόμαστε καθόλου αν κάποια στιγμή ζητήσουν πίσω, από τον Ηρακλή Κωστάρη, το χρόνο των αδειών που μέχρι πρόσφατα είχε πάρει.

Ο νόμος για τις φυλακές τύπου Γ΄ που ψήφισε η κυβέρνηση έχει καταγγελθεί, και σωστά, από πολλούς ως ακραίος και επικίνδυνος. Θα προσθέταμε ότι είναι και φασιστικής λογικής. Δεν είναι μόνο ότι στερεί από έναν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών) τις δυνατότητες επαφής και επικοινωνίας με την κοινωνία αλλά κατηγοριοποιεί ανθρώπους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του καθενός.

Από τη στιγμή που δεν έγινε εφικτό, τόσο από τους ίδιους τους φυλακισμένους όσο και από το ευρύτερο κίνημα, ν’ αποτραπεί η ψήφιση του νόμου, θα πρέπει να ενισχύσουμε κάθε μορφή αντίστασης, έστω και στα επιμέρους σημεία του, μέχρι την τελική κατάργησή του.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη (από 28 Οκτώβρη) και Νίκο Ρωμανό (από 10 Νοέμβρη) που διεκδικούν το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

Αγώνας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης



Κείμενο αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό από τους συντρόφους του της υπόθεσης του Βελβεντού

«Και είναι ανάγκη να πάμε μπροστά, να γεμίσουμε όλα τα Κενά, εάν όχι και να αυτοκαταστραφούμε αντλώντας δύναμη απ’ τα περασμένα… Κάθε καιρός και η ιερή του εξέταση. ΤΟ “ΚΕΝΟ” ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ» .

Μία ανάσα ελευθερίας μακριά απ’ το τσιμέντο της φυλακής.

Λίγες ώρες όπου η ματιά μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερη μη σκοντάφτοντας πάνω σε κάγκελα.

Ουρανός δίχως συρματοπλέγματα. Βήματα που δεν χρειάζεται να μετρήσεις. Κινήσεις λίγο διαφορετικά κουρδισμένες.

Στις 10 Νοεμβρίου ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας μία ανάσα ελευθερίας. Έχοντας περάσει μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε σχολή των ΤΕΙ Αθηνών αγωνίζεται να κερδίσει κάτι που με τους δικούς τους νόμους δικαιούται: την εκπαιδευτική του άδεια.

Εμείς απ’ την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στον Νίκο και τον αγώνα του, δίπλα σε κάθε κίνηση που θέλει και πρέπει να πλαισιώσει τη μάχη του, δίπλα σε κάθε έκφραση της επιθετικής αλληλεγγύης… Γιατί τα αστέρια που βλέπεις να βουτάνε στο κενό είναι αυτά που κουβαλάνε τα όνειρα μας, τις λυσσασμένες επιθυμίες μας, τα όλο νόημα χαμόγελα μας… Γιατί δεν ανταλλάζουμε με τίποτα στον κόσμο μια ζωή στα άκρα.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του αιτήματος του συντρόφου Νίκου Ρωμανού για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας.

Φοίβος Χαρίσης

Αργύρης Ντάλιος

Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

Δημήτρης Πολίτης



Δ’ πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

13-11-2014



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από χθες

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν' αποφασίσει πάνω στο ζήτημα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών του συντρόφου μας, μεταθέτοντας την ευθύνη στο συμβούλιο της φυλακής.

Σήμερα όμως ο κύριος αυτός, απέδειξε ότι αποτελεί έναν πιστό υπάλληλο, έναν επιμελή εντολοδόχο των άθλιων πολιτικών του προϊσταμένων, που φέρει σε πέρας τις αποστολές που του ανατίθενται.

Έστειλε λοιπόν ο υπαλληλίσκος αυτός έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι είναι τελικά αρμόδιος να αποφασίσει για το ζήτημα, και ότι ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται και με δική του απόφαση.

Από σήμερα λοιπόν, και για ό,τι συμβεί στο σύντροφό μας όσο τον ωθούν σε παράταση της απεργία πείνας του, θεωρούμε ότι ο Νικόπουλος και κάθε άλλος αρμόδιος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Την Παρασκευή στη συνέλευση, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από τον ίδιο τον Νίκο Ρωμανό.

Νεότερο: Η συνέλευση της Παρασκευής αναβάλλεται για την Τετάρτη 19/11 λόγω των γεγονότων που συνέβησαν χτες στο Πολυτεχνείο και λόγω του ότι όλα τα πανεπιστημιακά ιδρυμάτα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή. Ισχύουν οι ίδιες ώρες , δηλαδή 18:00 κτίριο Γκίνη έναρξη διαδικασίας και 18:30 τηλεφωνική επικοινωνία με το σύντροφο. Μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση της ενημέρωσης , αλλά προσπαθήθηκε μέχρι τελευταία στιγμή να πραγματοποιήθει η διαδικασία , λόγω του επείγοντως του θέματος.

Οι απαντήσεις, δίνονται στους φλεγόμενους δρόμους του αγώνα.

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση.

Πρωτοβουλία συντρόφων από τη συνέλευση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ"



Ισχύει πάντα το να συμπληρώνεις ό,τι μου έχει ξεφύγει, σωστά;



No comments: