Saturday, November 29, 2014

Απεργία Πείνας: 20η του Νίκου Ρωμανού, 13η του Γιάννη Μιχαηλίδη, 6η των Σύρων Προσφύγων

Αν δεν ήταν πραγματικά εξοργιστικό, θα μπορούσε να είναι αστείο: Ο Αντρέας Λοβέρδος ο Φιλεύσπλαχνος, μεγάλη η Χάρη του...


O Νίκος Ρωμανός στην συγκέντρωση συμπαράστασης που καλέστηκε χθες στις 11 το βράδυ. Βίντεο από τον Δρομογράφο.



Συνολικά 18 λιποθυμικά επεισόδια έχουν σημειωθεί στην πλατεία Συντάγματος από τότε που πρόσφυγες από τη Συρία ξεκίνησαν απεργία πείνας απέναντι από τη Βουλή. Σήμερα, 10 ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας, ένα 10χρονο κορίτσι λιποθύμησε από το κρύο και την εξάντληση, ενώ κι ένας άνδρας γύρω στα 30, λιποθύμησε δύο φορές, ωστόσο αρνήθηκε να τον παραλάβει ασθενοφόρο και φώναζε: Αφήστε με να πεθάνω εδώ.



Έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό τώρα στην Καμαρα.Οποιος μπορεί να κατέβει.


KOMOTHNH



APTA


ΑΘΗΝΑ

ΠΑΤΡΑ:
Αιφνιδιαστική παρέμβαση 40 συντρόφων και συντρόφισσων με πανό,συνθήματα και τρικάκια εξω από τα γραφεία της φυλλάδας πελοπόννησος όπου συναντιόταν ο Κικίλιας με τοπικούς ρουφιάνους .
Η συνάντηση δεν ήταν ανακοινωμένη δημόσια και γι αυτό οι μπάτσοι αιφνιδιάστηκαν και τον φυγάδεψαν αμέσως.Ο κόσμος παρέμεινε με συνθήματα και αποχώρησε συντεταγμένα.
Τραγελαφικά τα τοπικά σαϊτ που το κουκουλώνουν λέγοντας για συγκέντρωση και πορεία από το Παράρτημα...1 χιλιόμετρο μακριά από το μέρος της παρέμβασης.
Όπως φωνάχτηκε, "Νίκο Ρωμανέ είμαστε μαζί σου και συ Κικίλια αντε και γαμήσου"...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ:
Το διάστημα που ο σύντροφος Ν. Ρωμανός πραγματοποιεί απεργία πείνας (κάθώς και οι αλληλέγγυοι σε αυτόν σύντροφοι από την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό και ο αγωνιστής Η. Κωστάρης για την διεκδίκηση των αδειών του, ο οποίος έχει πλέον διακόψει τον αγώνα του) πραγματοποιούνται στην Πάτρα κινήσεις αλληλεγγύης από την ανοιχτή συνέλευση για το ζήτημα.
Σάββατο 22/11: μοίρασμα στην κεντρική λαϊκή της πόλης
Κυριακή 23/11: Συγκέντρωση στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου (Η συγκέντρωση καλέστηκε από τη συνέλεσυη ''ενάντια στις φυλακές και τις ειδικές συνθήκες κράτησης'' με αφορμή την μεταγωγή δύο συντρόφων εκεί, από διαφορετικές υποθέσεις, και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.)
Δευτέρα 24/11: Μικροφωνική συγκέντρωση στην Εστία του Πανεπιστημίου
Τρίτη 25/11: Μικροφωνική συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας
Πέμπτη 27/11: Παρέμβαση στη γενική απεργία με πανό, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων
Σάββατο 29/11: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης το πρωί, καθώς και παρέμβαση το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδα Πελοποννήσου με συνθήματα, πανό και τρικάκια για την ''επίσκεψη'' του Κικίλια, υπουργού προστασίας.
(φωτογραφίες από την συγκέντρωση στις φυλακές και θα υπάρξει βίντεο από τις φυλάκες, την παρέμβαση στην Πελοπόννησο, και την μοτοπορεία)
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ν.ΡΩΜΑΝΟ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/11 επιτεθήκαμε στο κτίριο του νομικού συμβουλίου του κράτους στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπάσαμε την πρόσοψη και τα τζάμια του πρώτου ορόφου και πετάξαμε μπογιές εσωτερικά κι εξωτερικά.
Η επίθεση αυτή είναι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους μας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκονται σε απεργία πείνας από 10/11 και 17/11 αντίστοιχα για τη χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που ο Νίκος δικαιούται.
Η κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού έχει επιδεινωθεί και η ζωή του βρισκεται διαρκώς σε κίνδυνο.
Το νομικό συμβούλιο του κράτους αποτελεί μια ανώτατη κρατική αρχή που μερικές από τις αρμοδιότητές του είναι να παρέχει δικαστική εκπροσώπηση του Δημοσίου , νομοτεχνικη υποστήριξη για τη δημιουργία νομοσχεδίων, εισήγηση νομοθετικών μέτρων και εκπροσώπηση του υπουργείου δικαιοσύνης.
Στοχοποιήσαμε το κτίριο αυτό καθώς θεωρούμε ότι η επιλεκτική μη χορήγηση αδειών στο σύντροφό μας δεν είναι μόνο λόγω του συμβουλίου της φυλακής αλλά αποτελεί κεντρική επιλογή του υπουργείου δικαιοσύνης και της κυβέρνησης.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


TPIKAΛΑ

No comments: