Friday, November 28, 2014

Απεργία Πείνας: Διέκοψε ο Ηρακλής Κωστάρης, σε κίνδυνο ζωής ο Νίκος Ρωμανός, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, συνέντευξη τύπου των Σύρων Προσφύγων

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο με εισαγγελικη εντολή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό σε ποιο.


Στα δικαστήρια Πειραιά δεν εξετάστηκε σήμερα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Σε κίνδυνο ζωής πια ο απεργός πείνας σύμφωνα με τη γιατρό του Λίνα Βεργοπούλου.Η ανακοίνωση της Ιατρού όπως και η ανακοίνωση του Φραγκίσκου Ραγκούση, δημοσιεύονται πιο κάτω.

Από το f/b της δικηγόρου του Κωστάρη, Αλέκας Ζορμπαλά:

Ηρακλής Κωστάρης, 31η ημέρα απεργίας

1) το αίτημα του Ηρακλή Κωστάρη για μεταφορά του στις φυλακές ανοιχτού τύπου, και κατ΄επέκταση για την παροχή των αδειών, που δικαιούται ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το συμβούλιο.
Μετατίθεται για το άμεσο μέλλον, και συγκεκριμένα εντός δύο μηνών, όπως δικαιούται, η ικανοποίηση του αιτήματός του με υποβολή νέας αίτησης, και εφόσον η υγεία του το επιτρέψει.

2) λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του,(υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ), ο Ηρακλής Κωστάρης βρίσκεται από εχθές υπό φαρμακευτική αγωγή αποκλειστικά και μόνο.

Νεώτερη ενημέρωση για Ηρακλή Κωστάρη:

Οι θεράποντες ιατροί του Ηρακλή Κωστάρη επέτρεψαν την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού (αίτημα, που είχε υποβάλει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς του στο κελί του Ευαγγελισμού) και ο Ηρακλής Κωστάρης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του διακόπτει την απεργία πείνας στην 31η ημέρα.
Το αίτημά του για ΜΕΤΑΦΟΡΑ στις ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ώστε κατ΄επέκταση να λαμβάνει τις άδειες, που δικαιούται, έχει ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από το αρμόδιο Συμβούλιο.
Θα υπάρξει δήλωση του Ηρακλή Κωστάρη τις επόμενες ημέρες.
(δημοσιεύεται πιο κάτω)


Τα αιτήματα των Σύρων Προσφύγων στη συνέντευξη τύπου.


Βίντεο της Γιάννας Κούρτοβικ από τον Δρομογράφο S.


To κατάπτυστο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

Ανακοίνωσή του Φραγκίσκου Ραγκούση. Δικηγόρου του Νίκου Ρωμανού.

O Nίκος Ρωμανός κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της.
Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν.
Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού.
Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.
Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.
Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΛΙΝΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Σήμερα 28 Νοεμβρίου 2014 επισκέφτηκα τον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, απεργό πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις. Δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στην αρχική του θέση να συνεχίσει την απεργία πείνας ως το τέλος (αρνούμενος την υποχρεωτική σίτιση, πίνοντας μόνο νερό, χωρίς να παίρνει ενδοφλέβια υγρά και υποστηρικτική αγωγή με ορό). Θα συνεχίσει να «διεκδικεί το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή, με οδόφραγμα το σώμα του και με πλήρη γνώση των κινδύνων για την υγεία και τη ζωή του, μέχρι να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού».

Η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής στην οποία νοσηλεύεται, με ενημέρωσε ότι η υγεία του βρίσκεται μετά από 19 μέρες απεργία πείνας, σε επαπειλούμενη κατάσταση.

Χωρίς να εκθέσω τις λεπτομερείς καταγραφές των εργαστηριακών ευρημάτων, τις οποίες ως αριθμητικές τιμές δεν έχει νόημα να τις αναφέρω, θέλω να τονίσω ότι σημαντικοί δείκτες του μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού μεταβάλλονται καθημερινά πέραν των φυσιολογικών ορίων, σαν απόρροια της παρατεταμένης ασιτίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός κινδυνεύει να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτα σοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία, απειλώντας την ίδια του τη ζωή.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι με μια πρωτοφανή εισαγγελική εντολή, της 10/11/14, η ελληνική δικαιοσύνη αποποιείται των ευθυνών της, που προκύπτουν από την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό, και μετακυλίει την ευθύνη για την τύχη του απεργού πείνας στους θεράποντες ιατρούς, υποδεικνύοντάς τους, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, την πρακτική της υποχρεωτικής σίτισης ή της φαρμακευτικής αγωγής ενάντια στη θέληση του ίδιου.

Μία τέτοια τακτική παγιώνεται τον τελευταίο χρόνο προς τους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιπ της γενικότερης κατασταλτικής πολιτικής του κράτους που από τον Ιανουάριο του ’14 εξαγγέλλει το νομοσχέδιο για τις φυλακές Γ΄ τύπου και τον Ιούλιο του ’14 το θεσμοθετεί.

Είναι γνωστό, τέλος, ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ανά τον κόσμο καταγράφουν την υποχρεωτική σίτιση ως βασανιστήριο.



Από το Indymedia:

ΔΗΛΩΣΗ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ

Ξεκίνησα έναν αγώνα με το μόνο όπλο που μου είχε απομείνει, την απεργία πείνας, για να πάρω πίσω αυτό που για 3 ½ χρόνια είχα: τις εκπαιδευτικές και τακτικές άδειες τις οποίες, ακόμα και με το νέο ανθρωποκτόνο νόμο περί φυλακών τύπου Γ΄, δικαιούμαι. Ένα αίτημα το οποίο δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους φυλακισμένους όπως π.χ. τον Νίκο Ρωμανό που συνεχίζει να βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Δεν είχα, ούτε και έχω, καμιά ψευδαίσθηση για τις προθέσεις του κράτους και των αρμόδιων φορέων. Επέλεξα όμως να δώσω αυτή τη μάχη γιατί πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση οι όποιοι αγώνες δίνονται δεν πάνε χαμένοι ακόμα και όταν δεν πετυχαίνουνε άμεσα τους στόχους τους.

Μετά 30 μέρες απεργίας πείνας αναγκάζομαι σήμερα να τη σταματήσω (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επανέλθω) για τους εξής λόγους:

-τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου

-την άσκηση έντονων πιέσεων από την οικογένειά μου στο να μη βάλω σε επιπλέον κίνδυνο τον εαυτό μου

-την απόρριψη της αίτησης για τη μεταφορά μου στην ΚΑΥΦ των φυλακών Κορυδαλλού (απαραίτητο βήμα για να μπορώ να παίρνω τις άδειες που δικαιούμαι)

-την κατάσταση νοσηλείας μου στον Ευαγγελισμό (σιδερόφρακτο κελί 2Χ2, διαρκής παρουσία ένοπλών αστυνομικών ακόμα και κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, ελαχιστοποίηση των δυνατοτήτων επαφής μου με τον έξω κόσμο) την οποία οφείλω να πω ότι δεν άντεχα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό και με το που βρέθηκα στον Ευαγγελισμό και μου έγιναν οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις ζήτησα να υπογράψω και να με μεταφέρουν πάλι στο Κορυδαλλό για να συνεχίσω την απεργία πείνας εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο αγώνας, τόσο για τις εκπαιδευτικές άδειες όσο και για τα τόσα άλλα αιτήματα των φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών) δεν θα σταματήσει μέχρι την πλήρη ικανοποίηση τους.

Ευχαριστώ όσους μου στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μου και δηλώνω την αλληλεγγύη μου στον Νίκο Ρωμανό που συνεχίζει τη δύσκολη μάχη του.

ΑΓΩΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ

Ηρακλής Κωστάρης

28/11/2014



Tο δικαίωμα εκπαίδευσης δεν μπορεί να καταργηθεί!

Καταπατούν το δικαίωμα εκπαίδευσης των δυο πολιτικών κρατουμένων των Η.Κωστάρη και Ν. Ρωμανού που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού . Συνεχίζουν οι επιθέσεις της κυβέρνησης κατά στους λαούς και αγωνιστές με ολούς τους μεθόδους.
Η τρόικα απαιτεί και αυτοί εφαρμόζουν την πολιτική της λιτότητας και πνίγουν τον Ελληνικο λαό στην ανεργία, φτώχεια και ανασφάλεια.
Οι Αμερικανοί απαιτούν και το κράτος της Ελλάδος προφυλακίζει τους αγωνιστές από την Τουρκία
Κάθε μέρα καταπατούν τα δικαιώματα των λαων.
Σήμερα επιτίθενται στο δικαίωμα εκπαίδευσης των κρατουμένων.
Εμείς οι αγωνιστές γνωρίζουμε καλά οτι η επιστημονική εκπαίδευση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί μέσα στο σύστημα αυτό αλλά η εκπαίδευση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Εμείς οι αγωνιστές από την Τουρκία είμαστε αλληλέγγυοι στους απέργους πείνας .
Απαιτούμε να γίνει δεκτο το αίτημα τους.

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!
ΚΑΤΩ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ!

Οι αγωνιστές απο την Τουρκία που βρίσκονται στις Ελληνικές φυλακές

No comments: