Tuesday, November 18, 2014

Απεργία Πείνας: Ένατη Μέρα του Νίκου Ρωμανού, Εικοστή Δεύτερη του Ηρακλή Κωστάρη, Δεύτερη του Γιάννη Μιχαηλίδη

Να μην ξεχνιόμαστε...



Πηγή:athens.indymedia.org

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Βεβαιώνω ότι στις 18/11/2014, μεταξύ των ωρών 10:30-11:30 π.μ. εξέτασα, μετά από προβλεπόμενες διαδικασίες, στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον κ. Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου, ετών 21, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, απεργό πείνας. από 10 Νοεμβρίου 2014 ως και σήμερα.

Η σημερινή εξέταση είναι η 2η εξέταση, από την έναρξη της απεργίας πείνας και μεσολάβησε χρονικό διάστημα 5 ημερών.

Ο απεργός πείνας κ. Ρωμανός Νικόλαος αναφέρει μεγαλύτερη αδυναμία και καταβολή από την προηγούμενη φορά που τον εξέτασα. Όσον αφορά την κόπωση επιβεβαιώνεται ότι δημιουργείται πλέον στην ελάχιστη προσπάθεια (έγερση σε όρθια θέση και ολιγόλεπτη παραμονή, βάδιση πολύ μικρής απόστασης). Ο ίδιος αναφέρει περιορισμένη λήψη υγρών, ενώ χθες και σήμερα δεν έλαβε με τα υγρά καθόλου ζάχαρη. Η απώλεια βάρους καταμετρείται στα 6kg (αντιστοιχία που πλησιάζει το 10% του αρχικού σωματικού βάρους (Αρχικό Σ.Β: 74,800kg), Σημερινό Σ.Β: 68,7kg.

Τα Νέα Αντικειμενικά Ευρήματα είναι τα ακόλουθα:

Δέρμα:
Εμφανής έντονη ωχρότης βλεννογόνων, χροιά ιωτερική, με παράταση του χρόνου, τριχοειδής επαναπλήρωσης (πολύ μεγαλύτερος χρόνος από 2’’).
Αντιδρωσία.
Ξηρότητα στοματικού βλεννογόνου, χειλέων και δέρματος.
Όλα τα ανωτέρω συνιστούν αφυδάτωση μετρίου προς σοβαρού βαθμού.

Καρδιαγγειακό Σύστημα:
Αρτηριακή Πίεση σε όρθια θέση: 80/50mmHg
Αρτηριακή Πίεση σε καθιστή θέση: 100/60mmHg
Σφύξεις σε όρθια θέση: 115/1’
Σφύξεις σε καθιστή θέση: 79/1’

Κορεσμός Οξυγόνου: SpO2: 96-97%

Διαπιστώνεται δηλαδή σημαντικού βαθμού ορθοστατική υπόταση και φλεβοκομβική ταχυκαρδία, γεγονός που αιτιάται πλέον αίσθημα δυσφορίας, ζάλης, αδυναμίας και ελαφριάς δύσπνοιας (στην προσπάθεια).

Παρακλινικά: Μέτρηση stick σακχάρου: 58

Ο κ. Ρωμανός Νικόλαος διανύει την 2η εβδομάδα απεργία πείνας και παρουσιάζει έντονες (σχετικά με την διάρκεια της απεργίας) καταβολικές διαταραχές, χρήζει καθημερινού ιατρικού ελέγχου και παρακολούθησης, καθόσον παρουσιάζει σημεία αιμοδυναμικής αστάθειας (πτώση της αρτηριακής πίεσης και ταχυκαρδία), χαμηλή τιμή σακχάρου και πιθανών ηλεκτρολυτικών διαταραχών που δεν ελέγχτηκαν. (δεν έγινε αιμοληψία)

Η επικινδυνότητα της κατάσταση της υγείας του είναι μεγάλη και η ιατρική ετοιμότητα για υποστήριξη πρέπει να έιναι αυξημένη, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για εμφάνιση σοβαρών επιπλοκών που αποτελούν απειλή για την υγεία και τη ζωή του.

Συνιστώ επανεξέταση από εξωτερικό ιατρό, κάθε δύο μέρες, αν δεν παρουσιαστεί κάτι οξύ στον ενδιάμεσο χρόνο.

ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΓΕΝ. ΙΑΤΡΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α’ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ




Αλληλεγγύη στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό
Απεργία πείνας από 10/11

Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός συνελήφθη με ακόμη τρείς συντρόφους μετά από διπλή απαλλοτρίωση τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης την 1η Φλεβάρη του 2013. Για την υπόθεση αυτή έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια και 11 μήνες, ενώ εκκρεμούν και δικαστήρια για συμμετοχή του στη ΣΠΦ (κατηγορία την οποία αρνείται) και για εμπρηστικές επιθέσεις σε κρατικούς, καπιταλιστικούς στόχους που έχει αναλάβει την ευθύνη.
Όντας κρατούμενος, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε σε σχολή στα ΤΕΙ Αθηνών. Στις 10/11 ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες για την παρακολούθηση των μαθημάτων, που βάσει των δικών τους νόμων δικαιούται.
Μπορεί να φαντάζει ξένο σε όσους βρισκόμαστε εκτός των τειχών το να επιλέξει κάποιος/α την απεργία πείνας ως μέσο αγώνα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και πιθανώς τη ζωή του, παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι επιλογές δράσης είναι περιορισμένες μέσα σε ένα καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου όπως αυτό της φυλακής. Κατά συνέπεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ο απεργός πείνας δημιουργεί έναν πολιτικό εκβιασμό απέναντι στη δικαστική και σωφρονιστική εξουσία, η οποία αφού την έχει υπό την απόλυτη επίβλεψη της, γίνεται και υπεύθυνη για αυτήν με τις επιλογές της. Ταυτόχρονα, ο απεργός πείνας αποδεικνύει πως η ζωή χωρίς την ελευθερία είναι λειψή και πως το ένστικτο για ελευθερία μπορεί να υπερνικήσει το πιο βασικό ένστικτο, αυτό της επιβίωσης.
Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι με τον Ν. Ρωμανό στον αγώνα που δίνει, αλλά και με κάθε φυλακισμένο αγωνιστή. Αυτό δεν συμβαίνει για λόγους ανθρωπισμού, αλλά γιατί αναγνωρίζουμε την εξατομίκευση και τον κατακερματισμό που προσπαθεί να επιβάλει το κράτος και οι μηχανισμοί του στους καταπιεσμένους και στους αγώνες τους. Είναι μέσω της αλληλεγγύης που μπορούμε να συνδεθούμε με τους αγώνες και να τους διαχύσουμε στο κοινωνικό πεδίο. Η σχέση αυτή με κάθε αγώνα που δίνεται δεν μπορεί παρά να είναι αμφίδρομη, αλλά και κριτική βοηθώντας στην ίδια την εξέλιξή του. Δεν προϋποθέτει την ταύτιση αλλά την αναγνώριση του κοινού στόχου και κοινού εχθρού. Η αλληλεγγύη τέλος, αποτελεί βασικό συστατικό των αντιστάσεών μας, αντιστάσεων που δημιουργούν αναχώματα απέναντι στην κρατική επέλαση, αφήνοντας παράλληλα παρακαταθήκες οργάνωσης αλλά και αγωνιστικού πείσματος για τους αγώνες του μέλλοντος.
Είναι η ίδια η πραγματικότητα που ζούμε που κάνει επιτακτική την ανάγκη για αγώνα. Από την εντεινόμενη οικονομική εξαθλίωση μέχρι τη λεηλασία της φύσης, κι από το τσάκισμα απεργιών, μαθητικών και φοιτητικών καταλήψεων, ως την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας. ‘Οταν το κράτος δείχνει τα δόντια του με μια πολυμέτωπη επίθεση, τότε είναι ιστορικό καθήκον και ευχαρίστησή μας να του τα σπάσουμε.
Δεν θα αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο στα χέρια του κράτους. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης. Δανειζόμενοι και τα λόγια του συντρόφου, ‘Ζήτω η Αναρχία ρε κουφάλες!’

ΥΓ: Στις 17/11, ξεκινά απεργία πείνας και ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, συμμετέχοντας στην κυλιόμενη απεργία πείνας που θα ξεκινήσουν οι σύντροφοι που συνελήφθησαν μαζί, μετά τη ληστεία στο Βελβεντό.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό



ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Ο Αναρχικός Νίκος Ρωμανός είναι ένας από εμάς. Είναι από αυτούς όπως και εμείς που εξεγερθήκαμε ενάντια στην εξουσία, ενάντια στο νόμο και στη τάξη που θέλει τους ανθρώπους ραγιάδες, υπηκόους και υποταγμένους, είναι από αυτούς που γνωρίσαν τι σημαίνει “νόμος και τάξη” με τη δολοφονία του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα σκυλιά του κράτους Κορκωνέα και Σαραλιώτη.
Ο σύντροφος Ρωμανός δεν είναι από αυτούς που κατάσχουν τα σπίτια και τη περιουσία του λαού όπως κάνει η τράπεζα που απαλλοτρίωσε και για την οποία καταδικάστηκε. Δεν έβγαλε αυτός τους νόμους που βγάζουν οι καθώς πρέπει πολιτικοί εθνοπατέρες που ληστεύουν και δολοφονούν το λαό και τους εργαζόμενους για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Δεν έκλεψε το μισθό και τη σύνταξη κανενός φτωχού βιοπαλαιστή όπως κάνουνε με νόμους οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι υπηρέτες τους, οι κυβερνήσεις και οι βουλευτές. Δεν έβγαλε τους νόμους που στερούν τη μπουκιά από το στόμα των φτωχών, τους νόμους που δολοφονούν και αυτοκτονούν χιλιάδες ανθρώπους, που τους αναγκάζουν να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους. Ο σύντροφος Ρωμανός είναι από αυτούς που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τα χτυπήματα που δέχονται από τους δούλους τους κράτους και των πλούσιων που πληρώνονται με επτακόσια ευρώ τον μήνα για την άθλια δουλειά τους.
Από τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη, ο σύντροφος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα να κάνει χρήση των εκπαιδευτικών αδειών. Ο Νίκος Ρωμανός όπως και ο Ηρακλής Κωστάρης που κάνει απεργία πείνας για τον ίδιο λόγω είναι από τους δεκάδες πολίτικους κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ελληνικές φυλακές σε μια εποχή που η πολίτικη της κοινωνικής γενοκτονίας που επιβάλουν το κεφάλαιο και το κράτος με αφορμή την οικονομική κρίση συναρτάτε και με τη σκλήρυνση της καταστολής γενικότερα άλλα και ειδικά απέναντι στους κρατούμενους αγωνιστές πολλοί εκ των όποιον είναι μέλη ενόπλων επαναστατικών οργανώσεων ή κατηγορούνται για ένοπλο αγώνα. Η νομοθέτηση για τις φυλακές τύπου Γ με τις ειδικές συνθήκες κράτησης που προορίζονται πρωτίστως για τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές εντάσσεται μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Κάθε φυλακισμένος σύντροφος είναι ένας από εμάς, για αυτό και αν θεωρούμε ότι μας ενώνει ο αγώνας για Ελευθερία, ο αγώνας για την Κοινωνική Απελευθέρωση από το ζυγό του κεφαλαίου και του κράτους, τότε η διεκδίκηση του ενός είναι και διεκδίκηση όλων.

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα
φυλακές Διαβατών


No comments: