Thursday, November 27, 2014

Απεργία Πείνας: 31η του Ηρακλή Κωστάρη, 18η του Νίκου Ρωμανού, 11η του Γιάννη Μιχαηλίδη, 4η των Σύρων Προσφύγων

Την Παρασκευή 28.11 στις 10:30 το πρωί καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στα δικαστήρια του Πειραιά, κάθως εκκρεμεί η απόφαση από το δικαστκό συμβούλιο σε σχέση με την προσφυγη του εναντια στην αποριπτική απόφαση για τις εκπαιδευτικές του άδειες.



Σήμερα 27 Νοέμβρη διανύουμε την 17η μέρα απεργίας πείνας του συντρόφου Νίκου Ρωμανού. Ο ίδιος επέλεξε το έσχατο αυτό μέσο αγώνα για να διεκδικήσει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, μέτρο που προβλέπουν οι ίδιοι νόμοι που εχθρευόμαστε. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ομαλή εξέλιξη αυτού του αγώνα, αν η ίδια η κατάσταση υγείας του συντρόφου δεν άλλαζε τα δεδομένα.

Από πολύ νωρίς (σχετικά με τα γνωστά χρονικά πλαίσια παλαιότερων απεργιών) ήδη έχει επιδεινωθεί, με το σύντροφο όχι απλά να εισάγεται στο νοσοκομείο αλλά να εμφανίζει και κίνδυνο άμεσων επιπλοκών (ανακοπή, κώμα). Επιπροσθέτως το γεγονός ότι έχει αναιμία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, μειώνοντας τους χρόνους αντοχής του οργανισμού του. Η πληροφόρηση αυτή δεν γίνεται για να επικαλεστούμε το συναίσθημα των υπόλοιπων . Η αλληλεγγύη για μας δεν είναι μια στείρα φιλανθρωπική πρακτική, αλλά μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των αγωνιζόμενων. Τοποθετούμαστε δημόσια για να αντιληφθεί ο καθένας την κρισιμότητα της κατάστασης του συντρόφου, και την ευθύνη που κατέχει από τη θέση που βρίσκεται.

Από 17 Νοέμβρη οι συγκατηγορούμενοι σύντροφοι του εντός των τειχών, με πρώτο το Γιάννη Μιχαηλίδη αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν κυλιόμενη απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στο Νίκο. Εμείς από τη θέση μας στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα τους χωρίς να προσπερνάμε τις διαφωνίες μας, αλλά αντιλαμβανόμενοι τον αγώνα ενός συντρόφου, αγώνα ενός ολόκληρου κινήματος.

Καλούμε τις συλλογικότητες, τις ομάδες και τους συντρόφους του ενεργού ανταγωνιστικού κινήματος να σταθούν στο απαιτούμενο ύψος των περιστάσεων. Να μην αφήσουμε κανένα σύντροφο έκθετο στα δόντια της καταστολής.

Για την αλληλεγγύη στην πράξη...
Αδιάκοπος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση.

Κατάληψη Terra Incognita

Θεσσαλονίκη 26-11-2014



Μηχανοκίνητη Πορεία την Κυριακή
Την Κυριακή 30/11 16:00 καλούμε μηχανοκινητη πορεία που θα ξεκινάει απο τα προπύλαια με σκοπό να κατευθυνθεί στους σύντροφους Η. Κωστάρη και Ν. Ρωμανό που βρίσκονται και οι 2 σε νοσοκομείο (ευαγγελισμό και γεννηματά αντίστοιχα) εκτος φυλακής καθώς η υγεία τους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.



Από την βδομαδιάτικη εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ:

Δ. Κουφοντίνας: δήλωση αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό

Πριν από λίγη ώρα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την «Κόντρα» από την ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, και έκανε την εξής δήλωση:

«Οι καρπαζοεισπράκτορες της συγκυβέρνησης, το κλωτσοσκούφι του κάθε ισχυρού, είτε στη χώρα είτε στην ευρύτερη περιοχή μας, αυτοί που τρέμουν, πειθήνιοι και δουλικοί, μπροστά στον τελευταίο υπαλληλίσκο των τοκογλύφων δανειστών, δείχνουν αντίθετα το πιο κτηνώδες πρόσωπό τους απέναντι στον εχθρό λαό, απέναντι σ’ όσους τολμούν να αντιστέκονται. Απέναντι και στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους καταρρέει το προσωπείο του δήθεν ανθρωπισμού τους και αποκαλύπτεται το φασιστικό πρόσωπο της εξουσίας, το ίδιο διαχρονικά απέναντι στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους, είτε στην Ιρλανδία, είτε στην Τουρκία, είτε στην Ανάφη, σ’ όλες τις χώρες, σ’ όλους τους καιρούς.
Ας τους το πούμε, όμως, να το καταλάβουν. Οι απεργοί πείνας πολιτικοί κρατούμενοι δεν είναι μόνοι. Εχουν ξοπίσω τους τη συμπαράσταση ενός ολόκληρού λαού.
Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου και την αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό που παλεύει με μετερίζι το ίδιο του το σώμα, απεργός πείνας από τις 10 Νοέμβρη, στο ίδιο δωμάτιο-κελί που ήμουν κι εγώ κρατούμενος απεργός πείνας πριν από 10 χρόνια».

1 comment:

Bean Recipes said...

Great bloog I enjoyed reading