Sunday, November 16, 2014

'Εβδομη Μέρα Απεργίας Πείνας του Νίκου Ρωμανού και Εικοστή του Ηρακλή Κωστάρη



ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Στις 10 Νοεμβρίου, ο σύντροφος Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας, με σκοπό να αναγκάσει το Συμβούλιο της Φυλακής να του δώσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται.
Οι ανθρωποφύλακες, οι εισαγγελείς, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι και οι διευθυντές, οι οποίοι εκπροσωπούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εντός της φυλακής, προβαίνουν σε μεθοδεύσεις, που αν μείνουν αναπάντητες από μεριάς μας, ανοίγουν το δρόμο για ακόμα χειρότερες σε βάρος μας καταστάσεις. Πρόσφατα παραδείγματα η απαγόρευση επικοινωνίας στο σύντροφο Νίκο Μαζιώτη και όλης της πτέρυγας στην οποία κρατείται και οι εκδικητικές μεταγωγές που ακολούθησαν, οι συνεχείς προσπάθειες παρεμπόδισης της επικοινωνίας μεταξύ συντρόφων, όπως στη φυλακή Λάρισας μεταξύ των συντρόφων Αντώνη Σταμπούλο και Σπύρου Στράτουλη, η εκδικητική μεταχείριση του πολυτραυματία αγωνιστή Σάββα Ξηρού και η αναστολή εκπαιδευτικών αδειών του Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας. Μην ξεχνάμε άλλωστε και την τακτική κράτησης πέραν του δεκαοκτάμηνου που εφαρμόζουν τελευταία οι κρατικοί υπάλληλοι, κατά παράβαση του νόμου που εκπροσωπούν.
Το πρόσφατο παράδειγμα του Κώστα Σακκά που απαίτησε και κέρδισε την απελευθέρωσή του, μετά τη νικηφόρα απεργία πείνας, δείχνει πως μόνο οι αγώνες μπορούν να μας εγγυηθούν την ελευθερία μας.
Υπεύθυνοι λοιπόν, για όλες αυτές και κάθε άλλη μεθόδευση εναντίον μας, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί προϊστάμενοι, αλλά και όσοι υπακούουν πειθήνια τις εντολές τους· οι ειδικοί εφέτες ανακριτές και όσοι απαρτίζσουν τα συμβούλια των φυλακών που σχεδόν πάντα επιρρίπτουν άτυπα τις ευθύνες των αποφάσεων τους σε άνωθεν εντολές.
Εμείς, από μεριά μας, θεωρούμε ότι οι ίδιοι είναι οι υπεύθυνοι των αποφάσεων που παίρνουν και φυσικά για τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του εκάστοτε κρατούμενου, εν προκειμένω, στην υγεία του συντρόφου Νίκου Ρωμανού. Το γεγονός ότι υπακούουν σε άνωθεν εντολές-πιέσεις δεν τους καθιστά σε καμία περίπτωση αθώους.'Αλλωστε, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι και χωρίς άνωθεν πιέσεις, τα συμβούλια των φυλακών απορρίπτουν κατά κόρον αιτήματα και άδειες μεταξύ πολλών άλλων. Μόνος λόγος η ευθυνοφοβία των μελών τους απέναντι στος προϊστάμενους τους και η ανεδαφική βεβαιότητα τους όσον αφορά την απουσία ευθύνης τους απέναντι στους ανθρώπους που βλάπτουν με τις αποφάσεις τους.
Καλούμε σε εγρήγορση τους συντρόφους εκτός των τειχών για την άσκηση, όσο το δυνατό, μεγαλύτερης πίεσης για τη δικαίωση του συντρόφου Νίκου Ρωμανού, πριν τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του.
Όπως έχει αναφέρει ο απεργός πείνας, Νίκος Ρωμανός, υπεύθυνοι για κάθε ημέρα απεργίας πείνας, αλλά και για ό,τι συμβεί από εδώ και εμπρός είναι το συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού, αποτελούμενο από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής.
Και μία “λεπτομέρεια” για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι σχετικά με το ποιόν της Χαραλαμπίας Κουστομιχάλη. 31-12-2001, γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, βράδυ, παραμονή πρωτοχρονίας, μετά τη βραδινή κατάκλιση και συγκεκριμένα στη 1 η ώρα τα ξημερώματα, μεταφέρεται ολόκληρος θάλαμος της Α' πτέρυγας στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώνεται ο θάνατος τριών γυναικών, ενώ άλλες τρεις παραμένουν νοσηλευόμενες στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από χρήση ναρκωτικών. Διευθύντρια και άμεση υπεύθυνη η Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη. Αποτέλεσμα, μόλις τρεις μήνες διαθεσιμότητας και έπειτα επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα της.
18-3-2009 η αγωνίστρια Κατερίνα Γκουλιώνη, γνωστή για τη δυναμική της παρουσία στις φυλακές και τους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησε για την κατάργηση του κολπικού ελέγχου και την αξιοπρέπεια των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές βρίσκεται, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής της από τη Θήβα στην Νεάπολη Κρήτης, νεκρή. Διευθύντρια και πάλι η Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη. Αυτή τη φορά δεν τέθηκε ούτε καν σε διαθεσιμότητα, αλλά συνέχισε απρόσκοπτα το “δημιουργικό“ της έργο στις φυλακές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
ΔΕ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ 'Η ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ
ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΟΠΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ



No comments: