Monday, May 7, 2007

3ο Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης Και Άγης Κελπέκης



Με τρομερή χαρά πληροφορήθηκα πως ο εικαστικός Άγης Κελπέκης - που ξέρω πολύ λίγο αλλά τον εκτιμώ πάρα πολύ, τόσο για την δουλειά του αλλά και για την συνολικότερη του "παρουσία" - θα συμμετέχει στο 3ο Φεστιβάλ ΕΦ Ερμούπολης με το ντοκιμαντέρ
Jeans Street ή Τοπικοί ήρωες

Τα εικαστικά έργα του Άγη που έχω δει - και πάντοτε έχουν μια σχέση μεταξύ χώρου, εικόνας και αντικειμένων - ήταν πραγματικά πολύ σημαντικές εμπειρίες για μένα. Φέτος λοιπόν καταγράφει τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν και άλλους pop culture ήρωες στην Ιάβα. Η προβολή έχει επιλέγει να γίνει σε κάποιο καφέ της Ερμούπολης στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Τι λέει ο ίδιος ο Άγης για την ταινία του;
Μια νεοαποικιακή πόλη, η Bandung στην Iάβα, μίγμα ασιατικών πολιτισμών και δυτικών μοντέλων..Στη Jeans Street, γιγάντιες κούκλες -παγκοσμιοποιημένοι ήρωες των κομικ και του σινεμά- σηματοδοτούν τα καταστήματα που πουλανε jeans και t-shirts . Ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον, όπου το αμερικανικό μεγαπροϊόν μεταλλάσσεται μέσα στο θαυματουργό ανατολίτικο παζάρι. Ο τρίτος κόσμος απομυθοποιεί με τον τρόπο του, αρχέτυπα της δυτικής κουλτούρας..

Δέκατη ανακοινωμένη εκδήλωση του 3ου ΦΕΦΕ. Μια χαρά πάμε...

No comments: