Friday, May 18, 2007

3o Φεστιβάλ Επιστημονικης Φαντασίας Ερμούπολης - Κονσέρβα Από Την Σύρο #1

Αν πατήσεις πάνω στις φωτογραφίες γίνονται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!!!










Το ποστ αυτό ακόμα διαμορφώνεται... λείπουν μερικά ονόματα, αλλά θα τα βάλω...

Ξεκίνησα για το 3ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης, κάνοντας μια μεγάλη μαλακία. Ενώ είχα βρει τα σούπερ οικονομικά εισιτήρια του Blue Star (20 ευρώ πήγαινε-έλα το κεφάλι) και μάλιστα είχα ειδοποιήσει φίλους και γνωστούς να τα πάρουνε κατέληξα να ταξιδέψω με το απογευματινό Highspeed, να πληρώσω τα τριπλά, και να φτάσω με την ψυχή στο στόμα, λίγα μόνο λεπτά πριν την πρώτη εκδήλωση. Οι μαλακίες πληρώνονται!

Πολύ Μικρά Διηγήματα ΕΦ 19:30, Sport Cafe (πατάρι). Πέρσι έγιναν για πρώτη φορά και πήγαν μια χαρά. Φέτος είχαν περισσότερο κόσμο, το πατάρι κάποια στιγμή ήταν ασφυκτικά γεμάτο (και χωράει το άτιμο, είναι μεγάλο). Οι περισσότεροι συγγραφείς προτίμησαν να διαβάσουν τα κείμενά τους οι θρυλικοί Μίμου Άπτου. Συμμετοχές με κείμενα: Παναγιώτης Κούστας, Ευθυμία Δεσποτάκη, Γιάννης Στάγκος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Κώστας Χαρίτος, Τέτη Θεοδώρου, Μιχάλης Μανωλιός, Νίκος Αλμπανόπουλος, Φιλία Μιλιδάκη, Ντίνος Χατζηγιώργης. Η σειρά ανάγνωσης καθορίστηκε με κλήρωση. Τα μέλη των Μίμου Άπτου που διάβασαν ήταν: (θα συμπληρωθούν μόλις βρω τα ονόματα).

Στο καπάκι (21:30) εγκαίνια των Εκθέσεων στην Αίθουσα Τέχνης Ερμούπολη. Οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σύρου (με καθοδήγηση του Χρήστου Μοσκοφίδη) παρουσίασαν σε καμβάδες 2Χ1 μέτρων "ξαναζωγραφισμένα" Εξώφυλλα Ελληνικών ΕΦ Ρulp Περιοδικών (O Υπεράνθρωπος ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, κλπ). Η δουλειά ήταν έξοχη και εντυπωσιακή.

Στην υπόλοιπη αίθουσα φιλοξενήθηκαν τα Κόμικς με θέμα ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2107. Συμμετοχές: Άγης Κελπέκης, Παναγιώτης Πανταζής, Θανάσης Πέτρου (σενάριο Παναγιώτη Κούστα), Γαβριήλ Παγώνης (σενάριο Σταύρου Ντίλιου), Δημήτρης Τιμπιλής, Γιώργος Γούσης, Δήμητρης Βιτάλης, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Θανάσης Ψαρός, Σοφία Ρούσου, Τάσος Παπαϊωάννου,Λίλα Καλογερή, Γιώργος Δημητρίου, Frogs 'n' Dogs, Γιαννης Ξαγοράρης, Τάσος Μαραγκός (Tasmar), (κι όποιον ή όποια ξέχασα θα τον συμπληρώσω). Σερβιρίστηκε το Επίσημο Κρασί του Φεστιβάλ και εκτιμήθηκε δεόντως. Στο εξωτερικό "καπνιστήριο" και κάτω από ψιλόβροχο άρχισε να σχηματίζεται μια "αντιστασιακή ομάδα" στην πρόθεση των διοργανωτών να είναι το Φεστιβάλ Smoke Free...
Αμέσως μετά (22:00) στο απόλυτο Θέατρο, τον κατάμεστο Απόλλωνα με τα τρομερά θεωρεία και το ζωγραφισμένο ταβάνι έγινε η Συναυλία του Κουαρτέτου Τζαζ του Τάκη Μπαρμπέρη, που απέδειξε για μια ακόμα φορά πως την τζαζ δεν αρκεί να την ακούς, πρέπει και να την βλέπεις. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του ντράμερ Κωνσταντή Κουβίδη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη και το γκρουπ πλήρωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων (και του χρόνου, και του χρόνου!) Το σχήμα σκίζει, χωρίς μαλακίες. Οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές και "πατάνε" σε ακούσματα ethnic με άψογο τρόπο, οι μουσικοί (χρωστάω τα ονόματα μπασίστα και πληκτρά) είναι πραγματικά κορυφαίοι και η "ατμομηχανή" Νίκος Καμπυλίδης στα ντραμς με έστειλε κανονικά.

Η παράδοση του Επίσημου Παγωτού (φέτος Honeymoon) στις 23:59 τηρήθηκε με ευλάβεια. Όλοι δοκίμασαν το παγωτό του Paolo Pambianco, σε παραγωγή Daidadi, στην ειδική τιμή του 1 ευρώ ανά κυπελλάκι. Το Honeymoon είναι εξαιρετικό και αφήνει μια προκλητική επίγευση στο στόμα. Συζητήθηκε η δημιουργία μιας μυστικής εταιρείας που θα αναλάβει την φύλαξη της συνταγής.

Τελικά οι κουρασμένοι πήγαμε για ύπνο, ενώ διάφοροι "ακόλαστοι" (λέγε με ΘουΠί) κατέληξαν να πίνουν κρασιά μέχρι πρωίας με "ύποπτες ιταλόφερτες" παρέες...

No comments: