Sunday, July 31, 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Λ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 29/07/11

Ημ/νία Συνέλευσης:
Fri, 29/07/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 29/7/11

Η Πλατεία συντάγματος είναι το κέντρο αγώνα και το σημείο συνάντησης όλων των Πλατειών της χώρας και υπό αυτή την έννοια οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της πλατείας είναι στη πραγματικότητα ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ίδια την Δημοκρατία και σε ένα απολύτως ειρηνικό κίνημα που παρά τις προκλήσεις και την βία που έχει δεχθεί, δεν έχει απαντήσει παρά μόνο με τον πολιτικό του λόγο.

Η Πλατεία, είναι χώρος “Πολιτικού Ασύλου” στη βάση του χώρου έκφρασης, ελεύθερης διακίνησης ιδεών, πολιτικής διαμαρτυρίας και δημιουργίας ενός μοντέλου ‘Αμεσης Δημοκρατίας που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, όχι μόνο να αποδέχεται ή να απορρίπτει δια ψήφου αποφάσεις, αλλά να συμμετέχει και στη διαμόρφωσή τους.

Σε αυτή την βάση οποιαδήποτε “ έξω - πλατειακή “ επέμβαση είναι κατάλυση του πολιτικού ασύλου της Πλατείας, φίμωση της Λαϊκής και Κοινωνικής έκφρασης και καταστρατήγηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της προσωπικότητας και της συνάθροισης.

Η προσπάθεια που γίνεται από τα κανάλια, τους υπουργούς, τους δημάρχους, τους εισαγγελείς και άλλους “θεσμικούς παράγοντες”, είναι απόδειξη της ανησυχίας, της φοβίας και της έλλειψης επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης και ενός εκχυδαϊσμένου και απαξιωμένου από την κοινωνία συστήματος, να απαντήσει με πολιτικούς όρους στην ολοένα αυξανόμενη ανάδειξη των αντιφάσεων του συστήματος που υπηρετούν σε σχέση με την ανοιχτή, δημοκρατική, συλλογική διαδικασία έκφρασης και παραγωγής πολιτικής των πλατειών όλης της Ελλάδας. Καθώς και η προσπάθειά τους να χρησιμοποιήσουν “ αστυνομικά και δικαστικά μέτρα “ εναντίον μας, είναι ούτε η πρώτη φορά που το επιχειρούν, ούτε αντιπροσωπεύει την “δημοκρατική” λειτουργία της κοινωνίας που θέλουν να μας πείσουν ότι προσπαθούν να διαφυλάξουν.

Η Πλατεία συντάγματος, αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Είμαστε η αφετηρία μιας νέας πορείας

Μιας πορείας με Λαϊκή Αυτοοργάνωση και Άμεση Δημοκρατία παντού. Στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και σπουδών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δε φεύγουμε αν δε φύγουν

Δεν φεύγουμε αν δεν πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

No comments: