Thursday, July 28, 2011

Μνημείο Δημοσιογραφίας το σημερινό "Εμπιστευτικά" του Γιάννη Πρετεντέρη!

Αρχίζω με το λινκ, για να καθαρίζουμε με την δεοντολογία...

Συνεχίζω με ένα μικρό ιστορικό. Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να απαντήσω στα σχόλια της στήλης του αξιότιμου δημοσιογράφου. Γράφω ό,τι πιστεύω (τηρώντας πάντα τους κανόνες της κοσμιότητας) και στη συνέχεια το υποβάλλω για έγκριση και δημοσίευση. Ποτέ, μα ποτέ, δεν έχει γίνει δεκτό σχόλιο μου στο "μαγαζί γωνία". Την παλεύω όμως και ελπίζω πριν να κλείσει ο ΔΟΛ και βγει ο Γ.Π. στην τιμητική αποστρατεία να προλάβω να δω ένα σχόλιο μου κι εκεί.

Η Έναρξη του Μνημείου Δημοσιογραφίας (κλοπιποσταρισμένη με σχόλια που είναι αποκλειστικά παραπομπές, ελληνιστί λινκς, για να μην διακόπτεται η ροή της ανάγνωσης και η απόλαυσή της) παρατίθεται:

[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ]
Ποια Ευρώπη;
ΤΟΥ Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Νομίζω ότι λάθος χώρα διάλεξε ο Αντερς Μπρέρινγκ Μπρέιβικ για να ξεσπάσει το δολοφονικό μένος του.
Στη Νορβηγία, ας πούμε, ο πόνος από την κτηνωδία οδήγησε στη γενική κατακραυγή. Ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας του τον έστησε στον τοίχο.
Στην Ελλάδα θα είχαν βρεθεί εφημερίδες, δημοσιογράφοι και δικηγόροι να του αναγνωρίσουν ένα σωρό ελαφρυντικά ή να ανασύρουν αναρίθμητους συμψηφισμούς.
Θα έλεγαν ότι κακώς διώκεται διότι ο άνθρωπος είναι «αντιεξουσιαστής» - και ως γνωστόν ο «αντιεξουσιαστής» είναι στη χώρα μας κάτι σαν προστατευόμενο είδος

Το υπόλοιπο μνημείο, τώρα που σου έδωσα το πατρόν, μπορείς να το χτίσεις και μόνος σου.

2 comments:

Emmanuel Manolas said...

Η πρώτη παράγραφος στο σχόλιό σου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ορισμός για την έννοια [ματαιοπονώ].
Στο άρθρο του μέσα έχει ευνοϊκή άποψη για το σχέδιο αποσάθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διαφέρει κάπως από την άποψη 600 πανεπιστημιακών καθηγητών που διαμαρτύρονται έντονα. Εσύ γιατί αμφιβάλλεις ότι ο ΓΠ (αυτός που πέταγε μπουκάλια στο γήπεδο) ξέρει καλύτερα;

PiKei said...

Έλα ντε, μήπως γιατί είμαι κομπλεξικός τύπος και δεν αναγνωρίζω το υψηλό Του κύρος;
Θα το ψάξω αμέσως μόλις μου περισσέψουνε λεφτά για ψυχολόγο, προς το παρόν χρωστάω κάτι λογαριασμούς...