Saturday, July 2, 2011

Το παραδέχομαι...

...ακόμα κι εγώ που είμαι γνωστός Βολταιρικός έχω φωνάξει αυτές τις μέρες "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή", αλλά δεν περίμενα να το πάρετε και τόσο πια τοις μετρητοίς εκεί στην ΕΥΠ.

Οπως αποκαλύπτει στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματούχος της λεωφόρου Κατεχάκη «το τελευταίο 20ημερο υπήρχαν πληροφορίες μέσω κυρίως των συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛΑΣ ότι υπάρχει ειδικό σχέδιο από τους αντιεξουσιαστές να δημουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επιχειρήσουν εισβολή στην Βουλή. Στις ακροάσεις συνομιλιών ακούγονταν αναφορές ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη θα ωχριούσαν μπροστά σε αυτό που θα συνέβαινε την Τετάρτη. Ακούγαμε ότι οι αντιεξουσιαστές είχαν ειδικό σχέδιο μέσω κινήσεων αντιπερισπασμού να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Συνταγματος ώστε να βρουν ευκαιρία να κτυπήσουν το Κοινοβούλιο. Γι αυτόν τον λόγο τις τελευταίες ημέρες υπήρχε γενική κινητοποίηση της ΕΛΑΣ κι είχαμε ζητήσει να έλθουν από την επαρχία άλλες 15 διμοιρίες των ΜΑΤ ώστε την Τεταρτη συνολικά να βρίσκονται στην πλατεία 40 διμοιρίες από τις οποίες περίπου 20 είχαν παραταχθεί γύρω από το Κοινοβούλιο».

Οπως συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματούχος «από το πρωί της Τετάρτης είχαμε αντιληφθεί ότι οι πληροφορίες για γενικευμένα επεισόδια δεν ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Βλέπαμε ότι υπήρχαν τρία μπλοκ αντιεξουσιαστών που κτυπούσαν από σταθερά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Ετσι οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σε μια λογική καταδίωξης των ταραξιών στο κάτω μέρος της πλατείας, με κύριο μέλημα μας να μην αποσυρθεί ούτε ένας αστυνομικός από το "φραγμα" που είχε στηθεί έξω από την Βουλή. Ο στόχος μας θεωρείται ότι επιτεύχθηκε γιατί δεν υπήρξε κανείς σοβαρός τραυματισμός πολίτη αλλά και γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο».


Μήπως να το κοιτάζατε λίγο με κάποιο ψυχολόγο το θέμα σας; Γιατί όταν οι ΕΥΠατζήδες σας παθαίνουν μανία καταδίωξης δεν λέει να την πληρώνει ο κοσμάκης, έτσι;

No comments: