Sunday, July 3, 2011

ΕΦΕ κατά Χ. Παπουτσή ΕΠΕ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Για μια ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν πολλά μέλη μας κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων από ένστολους των ειδικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ κλπ), στα θλιβερά επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα στα περισσότερα από τα μέλη μας, τα οποία κάλυπταν φωτογραφικά τα προαναφερόμενα γεγονότα, ασκήθηκε επανειλημμένα και κατ' εξακολούθηση λεκτική βία (απειλές και ύβρεις) καθώς και σωματική βία με αποτέλεσμα να παρεμποδιστούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, παρ' όλο που η ιδιότητά τους ήταν απολύτως εμφανής, σε πολλές δε περιπτώσεις εξ αιτίας ακριβώς αυτής της ιδιότητάς τους. [Είναι χαρακτηριστικές οι απειλές από ένστολους «σε γνωρίζουμε»(!), «ξέρουμε που μένεις και θα τα πούμε»(!) κλπ].

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτές οι τακτικές είναι απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες, ενώ παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Το δικαίωμα της φωτογράφησης και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι Συνταγματική επιταγή και κανείς δεν μπορεί να το παρεμποδίσει.

Επειδή από τα πράγματα καθίσταται πλέον προφανές ότι παρόμοιες συμπεριφορές κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορεί να είναι και ακόμα και ο πλέον καλόπιστος οφείλει να διερευνήσει αν ασκούνται συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας. Σε αυτό συνεπικουρεί το γεγονός ότι σε όλες πλέον τις διαδηλώσεις που καλύπτουν οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ, έχουμε αντίστοιχα κρούσματα εναντίον τους από ένστολους των ειδικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ., έως του σημείου πολλά μέλη μας να διερωτώνται «αν μας έχουν κηρύξει πόλεμο»(!).

Δεδομένου ότι στις μέχρι τώρα έγγραφες καταγγελίες μας δεν υπήρξε από μέρους σας ΚΑΜΙΑ απάντηση, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και ΖΗΤΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά συνάντηση μαζί Σας και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, πριν θρηνήσουμε θύματα φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δηλαδή κατά την κάλυψη των γεγονότων της επικαιρότητας με στόχο την κατά το δυνατό πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Σας ενημερώνουμε δε ότι έως ότου πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, διερμηνεύοντας και την κοινή στάση όλων των θιγόμενων μελών μας, αποφάσισε ομόφωνα, να ΜΗΝ καλύπτουν οι συνάδελφοι τα θέματα που άπτονται του Υπουργείου Σας, καθώς και να δημοσιοποιηθεί το θέμα αυτό.
Είμαστε διατεθειμένοι, μετά την συνάντηση μαζί Σας και αναλόγως των αποτελεσμάτων, να επανεξετάσουμε τη θέση μας αυτή.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

No comments: