Sunday, July 3, 2011

Χρήστο ερχόμαστε! Ετοίμασε καφέδες...

Μετά το χθεσινό ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του Στόλου της Ελευθερίας, ενάντια στον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, και την αποδοχή της στήριξης μας από την steering committee, σας καταθέτουμε σήμερα τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας για υλοποίηση δράσεων, να υπενθυμίσουμε ότι οι προτάσεις της θεματικής συνέλευσης κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν :

Πορεία προς το υπουργείο προστασίας του Πολίτη
Εδώ υπάρχει και πρόταση να πραγματοποιήσουμε την πορεία προς το υπουργείο Εξωτερικών, που είναι και δίπλα στην πλατεία και για ημέρες προτείνονται σήμερα μετά το τέλος της Συνέλευσης, και την Κυριακή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μας στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα.

Διανομή ενημερωτικού υλικού
Ως υλικό θα διανεμηθεί το ψήφισμα που ακολουθεί.

Και ψήφισμα
Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, μετά από την αναλυτική ενημέρωση που είχε από τα μέλη του Στόλου της Ελευθερίας, καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε δολιοφθορά που επιχειρήθηκε στα πλοία.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της Άδειας προς Ναυτιλομένους που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με σκοπό να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων και την άμεση απελευθέρωση του αμερικανού πλοιάρχου, που προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό σήμερα.

Την απόσυρση όλων των επίλεκτων μονάδων καταστολής από τα πλοία της Ελευθερίας. Την άμεση διαταγή των σωμάτων ασφαλείας να πάψουν να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία αναστολής του απόπλου, τους ελέγχους στο προσωπικό των πλοίων θεωρώντας τα μέλη της αποστολής πιθανούς τρομοκράτες.

Καλούμε τον λαό του Ισραήλ να καταδικάσει τις πρακτικές της κυβέρνησης του ενάντια στην ειρηνική ανθρωπιστική αποστολή αλληλεγγύης και όλους του πολίτες να ασκήσουν πίεση με κάθε μέσο για να φτάσουν τα πλοία στη Γάζα.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Οργανισμούς, όπως το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο (ΚΙΣ), να αναλάβει πρωτοβουλίες για να στηρίξει την άρση του αποκλεισμού, αφού και τα αδέλφια μας στο Ισραήλ έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες του δικού τους αγώνα για ελευθερία.

Απαιτούμε από το υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική κυβέρνηση τώρα, να βοηθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο την αποστολή τους στόλου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενάντια σε κάθε πίεση από άλλες κυβερνήσεις.
Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί και τα διλήμματά τους!
Οι πλατείες μας ανήκουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Πίστη στις δυνάμεις μας. Ή εμείς ή αυτοί! Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε. Το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Άμεση Δημοκρατία τώρα!

Προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα
Κυριακή 3/7/2011, στις 6:30 μ.μ.

No comments: