Friday, July 29, 2011

Λογοκρισία στο newsbeast.gr!

Τα διαδικτυακά ΜΜΕ είναι χειρότερα από τα παραδοσιακά. Γιατί εντέχνως (με την δήθεν προέγκριση) λογοκρίνουν ό,τι τους χαλάει την μαγιονέζα.

Σήμερα το περίφημο "Τέρας των Ειδήσεων", αφού μου άλλαξε τα φώτα για να με γράψει πρώτα, δέχθηκε ένα σχόλιο μου και απέρριψε δύο. Η αυτόματη απόρριψη έλεγε το εξής:

Το σχόλιο σας δε δημοσιεύθηκε γιατί περιείχε είτε υβριστικούς ή ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ή φράσεις που προάγουν τη βία.

Η πολιτική του newsbeast.gr είναι να προσφέρει βήμα στους αναγνώστες-επισκέπτες του αλλά χωρίς να προσβάλουν τους άλλους. Μπορείτε να μας στείλετε ξανά χωρίς τους προαναφερόμενους χαρακτηρισμούς.

Κάντε κλικ εδώ για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από το Newsbeast.gr

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Το πρώτο σχόλιο μου αφορούσε την Κατάληψη Σκαραμαγκά και τα όσα έγιναν εκεί. Να πως κάλυψε το newsbeast.gr το θέμα:

Απομάκρυναν τους καταληψίες , φόβοι για επεισόδια από αναρχικούς
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε λίγο μετά τις 12 για την απομάκρυνση των καταληψιών από τη βίλα Σκαραμάγκα.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ απομάκρυναν από τη βίλα που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 61 τους τουλάχιστον 15 καταληψίες που βρίσκονταν μέσα σε αυτή.

Η Αστυνομία υπό το φόβο επεισοδίων από τους αναρχικούς, περιφρουρεί με ισχυρές ομάδες το κέντρο.

Φυσικά ξέρω από πρώτο χέρι (αφού ΜΕΝΩ απέναντι από την Σκαραμαγκά -που ποτέ δεν ήταν Βίλα) τι ακριβώς συνέβη. Και το σχόλιο μου που απορρίφθηκε ήταν:

Μένω κατάπληκτος από την σωρεία λαθών που περιέχει η δήθεν "είδησή" σας. Αν σας την έδωσε κάποιος ρεπόρτερ είναι φανερό ότι κάνει πολύ άσχημα την δουλειά του.

Ευθέως ανάλογο ήταν και το άλλο σχόλιό μου που απορρίφθηκε στο (κατάπτυστο) άρθρο για το Σύνταγμα. Το νόημα του σχολίου ήταν ότι αν το Τέρας Των Ειδήσεων δεν αντέγραψε το (επίσης κατάπτυστο) άρθρο της Καθημερινής, τότε έπεσε και πάλι θύμα του ρεπόρτερ που κάλυψε και την Σκαραμαγκά.

Ούτε ρατσιστικό ήταν, ούτε υβριστικό, ούτε προήγαγε την βία οποιοδήποτε από τα σχόλια μου. Απλώς έκοβε την μαγιονέζα της πολύ κακής δημοσιογραφίας που κάνει το newsbeast από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε.

Θα κοινοποιήσω, όπως δεοντολογικά οφείλω, το κείμενο αυτό στο Τέρας των Ειδήσεων. Και φυσικά θα φιλοξενήσω, όπως κάνω πάντοτε, χωρίς να σχολιάζω την πιθανή απάντησή του.

Μέχρι τότε θα φωνάζω:
ΤΟ Newsbeast.gr KANEI ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! Και μάλιστα για να καλύψει το δικό του άθλιο δημοσιογραφικό περιεχόμενο...

No comments: