Friday, July 8, 2011

Η "Αφέλεια" του Δήμαρχου Καμίνη...

Δεν ψήφισα στον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών. Δεν κατάφερα να βρω κανέναν συνδυασμό που να με εκφράζει. Και παρά το γεγονός ότι διάφοροι γνωστοί είχαν αποφασίσει ξαφνικά "να δώσουνε την μάχη" κι είχαν μπει στο λούκι να διεκδικήσουν θέσεις δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, ούτε αυτοί κατάφεραν να με ψήσουν να εμφανιστώ στο ραντεβού με την κάλπη.
Στο δεύτερο γύρο όμως, θες γιατί ο Νικήτας το έπαιξε αυτοκράτορας και "σύζυγος" της Αθήνας, θες γιατί δεν άντεχα άλλο να τον βλέπω να γαμάει την πόλη μου, πήγα και ψήφισα μόνο για το σκέλος της Δημαρχίας. Και δεν ντρέπομαι να δηλώσω ότι έριξα το ψηφοδέλτιο Καμίνη.
Παρένθεση: Μόνο για χάρη της συμπαθούς δικαστικής αντιπροσώπου δέχτηκα να πάρω μέρος (με λευκό) στο σκέλος της εκλογής που αφορούσε τους Νομάρχες. Για να μην την βάζω να κάνει όλη την βαβούρα του πρακτικού και της σύγκλισης της εφορευτικής επιτροπής... Οπότε προφανώς ο Σγουρός δεν μου χρωστάει τίποτα, αφού βγήκε χωρίς την οποιαδήποτε συμμετοχή μου.

Τέλος της Προϊστορίας κι ας έρθουμε στους Ιστορικούς Χρόνους.

Ο Καμίνης Δήμαρχος εμφανίστηκε σήμερα με μια πρόταση που διατυπώθηκε (στο βίντεο) κατ' αυτόν τον τρόπο. Και η αναπαραγωγή της έγινε ποικιλοτρόπως. Δες εδώ, εδώ κι εδώ.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ένας καλοπροαίρετος δήμαρχος διαπράττει απλώς μια πολιτική γκάφα λόγω της αφέλειας του. Και θα εξηγήσω τι εννοώ γράφοντας την λέξη αφέλεια με απλά ερωτήματα:

Καλά, τους φορείς που λέει ότι θα καλέσει θα τους βρει, οι "λαγοί" αυτού του είδους θα σπεύσουν όπως άλλωστε έσπευσαν και σε παλιότερες πρωτοβουλίες του που περιόριζαν βασικές ελευθερίες. Με ποιο τρόπο όμως θα εκπροσωπηθούν σ' αυτή την σύσκεψη οι "καταληψίες" και οι "σκηνίτες" του Συντάγματος, όταν το κίνημα που αναπτύσσεται εκεί είναι κατά της εκπροσώπησης και ακόμα και το "συντονιστικό των ομάδων" είναι μια ανοιχτή συνέλευση; Στην τύχη; Με όποιον βρει στον δρόμο ο Δήμαρχος; Με όποιον "φυτέψει" στην συνεδρίαση ως "εκπρόσωπο" της Πλατείας; Και γιατί "πρεμουριάστηκε" να κάνει αυτή την συνεδρίαση ΣΗΜΕΡΑ και την ανακοίνωσε επίσης ΣΗΜΕΡΑ; Μήπως για να μην υπάρχει Συνέλευση πριν, που πιθανώς θα εξέφραζε μια θέση; Ή μήπως γιατί υπάκουσε στην χθεσινή "ντιρεκτίβα" Παπαϊωάννου;

Δυστυχώς ο Καμίνης Δήμαρχος δεν είναι αφελής. Είναι απλώς μέρος του προβλήματος και ένας ακόμα δήμαρχος σε μια μακριά σειρά δημάρχων χωρίς ήθος. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται απάνθρωπα υπό την κάλυψη των "αναγκών ρύθμισης". Θυμίζω σε όλους ότι άφησε, υπό την δικαιολογία της "μη αρμοδιότητάς του" ανθρώπους που έκαναν απεργία πείνας να ξεπαγιάζουν μέσα στο χιόνι στον κήπο της Υπατίας για να μην ανοίξει το οποιοδήποτε κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αθηναίων να τους φιλοξενήσει.

Αν είχα τον οποιοδήποτε τρόπο να ανακαλέσω την ψήφο μου προς το πρόσωπό του, θα το είχα κάνει από καιρό...

3 comments:

Anonymous said...

ρε φιλαρα... να μαθεις να μη κανεις μαλακιες. Να τον φας στη μαπα τωρα οπως τρωνε στη μαπα και τον αλλο αχρηστο οι θεσσαλονικιοι.

Κατι μαλακες σαν εσας εχουν γαμησει την ελλαδα που πατε και ψηφιζετε οποιον πουσταρά λαχει γιατι μπλα μπλα, φαε τον χειροτερο τωρα ρε ζωο.

The Motorcycle boy said...

Ωραίος ο Ανώνυμος! Εκείνος υποθέτω δεν ψήφισε κανέναν "πουσταρά" (άλλωστε οι πουσταράδες πρέπει να καούν στα κρεματόρια -γνωστό αυτό) κι έτσι την έκανε την επανάστασή του!

Κατά τα άλλα έχεις άδικο αδερφέ -μια χαρά ξηγήθηκε ο Καμίνης κι ο Παπαϊωάννου. Τώρα που οι "αγανακτισμένοι" ετοιμάζονται να την κάνουν για διακοπές βγήκαν μπροστά για να τους ξανασυσπειρώσουν. Σας σώζουν -μην το συζητάς!

PiKei said...

@ anonymous: Αναγνωρίζω ότι έχεις εν μέρει δίκιο. Μαζί με αρκετό άδικο, όμως.

@ Μοτοσακό: Θα δείξει, αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τώρα που τα μαζεύουνε τα "ξυλινάκια" και πάνε με τα ιδεολογικά τους κουβαδάκια στις παραλίες το Σύνταγμα ανασαίνει...