Tuesday, June 7, 2011

Κάγκελα και Κοινοβούλιο


Τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν χθες στην Ελληνική Βουλή (αλήθεια ποιος έδωσε μια τέτοια εντολή;) είναι ένα εξαιρετικά κακό σύμβολο. Είναι το καθαρότερο σύμβολο ότι στην Ελληνική Δημοκρατία η καθολική ψηφοφορία καταλήγει μέσω μιας μακράς σειράς καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων να ανανεώνει απλώς την τετραετή συνδρομή των μελών ενός πριβέ κλαμπ, να δίνει νέες κάρτες μέλους κάθε φορά σε λίγους "τηλεοπτικά πρόθυμους" για να δείχνει ότι τάχα ανανεώνεται και να ρίχνει "σκληρή πόρτα" σε όλους τους υπόλοιπους.

Τα κάγκελα επίσης συμβολίζουν μια δημοκρατία φοβική, που ετοιμάζεται να τοποθετήσει μπροστά στο πιο πατριωτικό της σύμβολο, δηλαδή το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, οχυρωμένες μονάδες καταστολής για να αντιμετωπίσει όχι μια απειλή κατά της δημοκρατίας, αλλά την λαϊκή βούληση που εκφράζεται με μια ογκώδη ειρηνική συγκέντρωση.

Κάθε βουλευτής που δέχεται να συνεδριάζει και να ψηφίζει μέσα σε ένα καγκελόφραχτο Κοινοβούλιο είναι ηθικά έωλος και πολιτικά ανερμάτιστος. Και ελπίζω ότι κάποιος θα αισθανθεί πόσο ντροπιάζουν αυτά τα κάγκελα την Βουλή και θα ζητήσει να απομακρυνθούν.

Αν δεν το κάνει κανείς, τότε οι Πατέρες και οι Μητέρες του Έθνους θα επιβεβαιώσουν δυστυχώς ότι ασπάζονται το δόγμα "η ασφάλεια είναι σημαντικότερη της ελευθερίας". Και μάλιστα για την δική τους, προσωπική ασφάλεια...

No comments: