Thursday, June 2, 2011

Ας είναι καλά το χέρι που έριξε το πρώτο γιαούρτι

Κατά την γνωστή (ανεύθυνη πολιτικά και ανεπαρκή επιστημονικά) τάση μου να σχολιάζω τα γεγονότα, έρχομαι σήμερα να καταθέσω την παρακάτω θέση:

Μητέρες και Πατέρες του Έθνους, πρέπει να ευγνωμονείτε τον άνθρωπο που έριξε το γιαούρτι στον Πάγκαλο. Ας είναι καλά το χέρι του γιατί έδωσε την σωστή λύση!

Τεκμηριώνω: Χθες έγινε megaλο γλέντι για τον αποκλεισμό των Βουλευτών. Σήμερα θα γίνει το ίδιο με το θέμα της Κέρκυρας και την φυγάδευση με το σκάφος. Πάμε τώρα να δούμε πόσο πρωτοφανή είναι αυτά τα γεγονότα.

Ώπα ρε φίλε... Δεν είναι καθόλου! Από το γιαούρτωμα του Θ.Π. και δώθε κάθε μέρα στα δίκτυα αντιπληροφόρησης, σε πολλά τοπικά επαρχιακά κανάλια και μερικές φορές και στα megaλα σκάει τουλάχιστον ένα επεισόδιο αποδοκιμασίας κυβερνητικού παράγοντα σε εμφάνισή του σε δημόσιο χώρο (ακόμα και αν έχει ιδιωτικό χαρακτήρα τύπου "πίνω καφέ" ή πάω να δω μια συναυλία).

Γιατί έγινε αυτό; Λέω εγώ τώρα (ανεύθυνα όπως πάντα) γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι είναι εύκολο και πολιτικά αποτελεσματικό σε μια κοινωνία θεάματος να καταστρέψεις την μεγαλύτερη επένδυση ενός πολιτικού προσώπου, την εικόνα κύρους που προσπαθήσει να δημιουργήσει. Και επιπλέον είναι και ευχάριστο, ρε φίλε...

Δεν έχω ιδέα από νομικά και έτσι δεν ξέρω αν είναι ηθική βλάβη, περιύβριση αρχής ή μείωση προσωπικότητας το να μπινελικώνεις, να γιουχάρεις ή να γιαουρτώνεις ένα δημόσιο πολιτικό πρόσωπο. Για το γιαούρτωμα έχω ακούσει μόνο τον "Νόμο περι Τεντυμποϊσμου", και δεν ξέρω καν αν ισχύει ακόμα. Δηλαδή τόσο άσχετος είμαι...

Αυτό που νομίζω (το ίδιο ανεύθυνα πάντα) είναι πως όσο ο καθένας μας θεωρεί πολιτικά αποτελεσματική την μούτζα και την "άθλια γενίκευση" του Κλέφτες-Κλέφτες, οι Πατέρες και οι Μητέρες του Έθνους γλιτώνουν από πολύ χειρότερες αντιδράσεις. Παραμένοντας απαξιωμένοι μέσω της χλεύης δεν κινδυνεύουν να αναπτύξουν, ούτε στα πιο διαταραγμένα μυαλά, αισθήματα μίσους.

No comments: