Saturday, June 18, 2011

Έσκασε το πρώτο κρότου-λάμψης;

Δεν ξέρω σίγουρα. Πάντως ονομάζεται Ε.Πα.Μ..

Τρία σενάρια μπορώ να δω προσωπικά πίσω από την κίνηση αυτή:

Α) Η άδολη αγωνία να σχηματιστεί ένας τυπικός φορέας για να μην "αιφνιδιαστεί" το νεογέννητο κίνημα σε περίπτωση εκλογών, οδηγεί τον Δημήτρη Καζάκη να πάει (σαν σολωμός) κόντρα στο ρεύμα της Λαϊκής Συνέλευσης που δεν θέλει κόμμα και εκπροσώπους. Το αν συμβαίνει αυτό θα αποδειχθεί εύκολα και γρήγορα, κυρίως όχι από αυτά που θα κάνει το Ε.Πα.Μ, αλλά από αυτά που ΔΕΝ θα κάνει.

Β) Ανιχνεύοντας το φίφτυ-φίφτυ στην διάθεση του κόσμου, ο Καζάκης καπαρώνει τώρα μια "καλή θέση" στην αφετηρία της "νέας εκπροσώπησης με αρχές" για να γίνει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) μέρος του συστήματος και του προβλήματος. Κι αυτό θα φανεί γρήγορα και εύκολα, κυρίως από αυτά που θα κάνει το Ε.Πα.Μ. και ο ίδιος.

Γ) Ο Καζάκης δουλεύει σαν "λαγός" κάποιων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό. Είτε μιας σύνθεσης κάποιων δυνάμεων και χώρων που υπάρχουν, είτε μιας "μεταμφίεσής" τους φιλικής προς τον "νέο χρήστη" της πολιτικής. Κι αυτό θα φανεί, ίσως όχι τόσο γρήγορα και εύκολα, αλλά θα φανεί από όσα θα κάνει ο ίδιος και διάφοροι άλλοι.

Όπως και να 'χει, δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι για την απόφασή του. Σαν κρότου-λάμψης μού μοιάζει... Αλλά θα περιμένω να δω και την συνέχεια.

No comments: