Saturday, June 11, 2011

Τι μέηλ μου στέλνουνε οι φίλοι μου...

Κλοπιποστάρω το μεήλ που έλαβα από φίλο. Δεν τον καρφώνω (γιατί δεν ξέρω αν θέλει) αλλά τον ευχαριστώ πολύ.




Ποιός έλληνας πρωθυπουργός έχει γενέθλια στις 16.06, οπότε και εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Μνημονίου (και του Αγίου Τύχωνα);

Wikipedia: για την Επισκοπή Αμαθούντος
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE_%CE%91%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82

Η Επισκοπή Αμαθούντος είναι μια Επισκοπή που ανήκει Εκκλησιαστικά στην Εκκλησία της Κύπρου. Γνωστός Επίσκοπος της Επισκοπής υπήρξε ο Άγιος Τύχων, του οποίου η μνήμη εορτάζεται στις 16 Ιουνίου. Άλλοι άγιοι της Επισκοπής είναι ο Άγιος Θεόπομπος και ο Άγιος Μνημόνιος.

Πρώτος Επίσκοπος υπήρξε ο Αριστοκλειανός, τον οποίο ακολούθησαν οι Άγιος Μνημόνιος και Άγιος Τύχων. Τέταρτος Επίσκοπος ήταν ο Ηλιόδωρος ο οποίος έλαβε μέρος και στην Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο. Ακολούθησε ο Θεοδόσιος και κατόπιν ο Διονύσιος που μετείχε σε Σύνοδο στην Ιερουσαλήμ το 563 μ.Χ. Όγδοος Επίσκοπος υπήρξε ο Αλέξανδρος και επόμενος γνωστός είναι κάποιος Ιωάννης που έζησε τον 12ο αιώνα, ενώ τελευταίος αυτής της εποχής αναφέρεται ο Θεόδουλος. Κατα την Φραγκοκρατία, ο Επίσκοπος της περιοχής Λεμεσού μεταφέρει την έδρα του στα Λεύκαρα λόγω της καταστροφής της πόλης και φέρει τον τίτλο του Επισκόπου Αμαθούντος και Προέδρου Νεμεσού και Κουρέων.

Από την Φραγκοκρατία η Επισκοπή Αμαθούντος μπήκε στην Επισκοπή Κιτίου (όταν οι 14 τότε Επισκοπές μειώθηκαν σε 4), και το 1962 μετά από εισήγηση του Μητροπολίτου Κιτίου Άνθιμου, ανεσυστέθη η Επισκοπή Αμαθούντος και χειροτονηθηκε Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος ο Καλλίνικος Μαχαιριώτης ο οποίος ήτο βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Κιτίου και υπηρέτησε μέχρι το 1973. Από το 1973 δημιουργήθηκε η Μητρόπολη Λεμεσού, παίρνοντας κομμάτι από την Κιτίου και ο Επίσκοπος της φέρει τον τίτλο Μητροπολίτης Λεμεσού και Πρόεδρος Αμαθούντος και Κουρίου. Το 2007 ανεσυστάθη η πάλε ποτέ διαλαμψάσα Επισκοπή Αμαθούντος και ο Επίσκοπός της είναι βοηθός του Μητροπολίτου Λεμεσού.

Σήμερα, η Χωρεπισκοπή Αμαθούντος, έχει την έδρα της στη Λεμεσό, μέσα στη Μητρόπολη Λεμεσού, και ο σημερινός Επίσκοπος της Χωρεπισκοπής είναι ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο οποίος είναι Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Λεμεσού.

...

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1344&rf=1551024929&m=4553&rm=6262620&l=2


Και τι γράφει ο άλλος στο f/b; Κι αυτό κλοπιποσταρισμένο...


Αγιε Μνημόνιε μεγάλη η χάρη σου αγιοσ Μνιμόνιος θαβματουργός μας σώζει.

Το γράμμα αφτό γράφτικε στο ΔΝΤ κε πρέπει να κάνι το γίρο του κόσμου. Βάλε αφτό το γράμα στο φέησμπουκ και κάνε κε λάηκ κε στείλτο κε σε 5 γνοστούς σου μέσα σε πέντε μέ...ρες κε θα έχις μεγάλη τύχη. Ενας που το έγραψε κέρδισε το τζόκερ κε ένασ άλλος ξεχρέοσε το σπίτι του. Ενανού που το έγραψε του γίρισε ι εφορία λεφτά.

Ενασ άλλοσ δεν το έγραπσε κε έχασε το πορτοφόλη του και εναν άλλονα τον φόναξε η εφορία κε ακόμα του μετράνε τις αποδίξεις για το αφορολόγιτο. Ενανού αλλουνού δεν του έδοσε η Τρόηκα τη δόση του δάνειου κε τόρα τρέχει κε παρακαλάει τη Μερκελ κε τον Τρισέ για να μη βαρέσει κανόνη. Κε ένας άλλος που δεν το έστειλε σε 5 φίλους τον πιάσανε με μια καμαριέρα στο δομάτιο κε μπορί να πάει κε φιλακί ο άθρωπος.

Γιαφτό στείλε αφτό το γράμα σε 5 φίλους μέσα σε 5 μέρες κε κάνε κε λάηκ στο φεισμπουκ και ο άγιος Μνημόνιος κε ο κήριος Παπαντρέου θα είναι βοήθια σου.

No comments: