Monday, June 27, 2011

Άλλο απεργός, άλλο συνδικαλιστής κι άλλο πουτάνα της εργοδοσίας!

Στις 15 Ιουνίου τα σωματεία ηλεκτροδηγών έστειλαν παντού αυτό το δελτίο τύπου και το ανέβασαν κι εδώ. Το κοτσάρω ολόκληρο για να μην το κατεβάσουν άξαφνα και στα μουλωχτά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/6/2011
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-06-2011


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ( Σ.Η.Α.Μ. )

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ Η.Σ.Α.Π.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ ( Σ.Η.Τ.Α. )

Τηλ.: 6974844728, 6974426018, 6949192187

E- mail: koukis.xristos@gmail.com

sita@tramsa.gr

Αθήνα, 14.06.2011


ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο – πολύ σωστά - αποκαλούμενος από ξένους αρθογράφους «ακραίος φορολογικός μαζοχισμός» είναι το κύριο χαρακτηριστικό των νέων άνισων, άδικων, νεοφιλελεύθερων μέτρων τα οποία πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά από τις προσταγές των δανειστών – τοκογλύφων που εκπροσωπούνται από την Τρόικα. Δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην πληγεί από τη νέα λαίλαπα η οποία οφείλεται κατά πολύ στην αποτυχία της προηγούμενης. Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, δεν έχουν να πράξουν τίποτα άλλο από το να διαδηλώσουν «ορθόδοξα, καθολικά διαμαρτυρόμενοι» πως οι θυσίες είναι αναγκαίες όταν εκ του αποτελέσματος πιάνουν τόπο.

Την Τετάρτη 15/06/2011 πραγματοποιείται 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, ενάντια στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» ή αλλιώς «Μνημόνιο 2». Είναι φυσικό επακόλουθο να πραγματοποιήσουμε και εμείς οι Ηλεκτροδηγοί Απεργιακή κινητοποίηση, είτε με Στάσεις εργασίας είτε με 24ωρη Απεργία.

Επειδή, όπως έχουμε πει στο παρελθόν, υπάρχουν δεδομένα τα οποία θέτουν άλλες προτεραιότητες, υποδεικνύοντας έτσι διάφορες μορφές δράσης.

Επειδή έχει μεγάλη σημασία η επιτυχία του συλλαλητηρίου της Τετάρτης η οποία οφείλεται στη μαζικότητα, δηλαδή εν πολλοίς στη συμβολή των Μέσων, με το να εξυπηρετήσουμε τους Απεργούς - διαδηλωτές.

Επειδή στηρίζουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, κάθε είδους ειρηνική διαμαρτυρία.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15/06/11, οι συρμοί στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 08:00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, τα τραίνα στις Γραμμές 2 & 3 (ΑΜΕΛ) θα κινηθούν κανονικά όλη τη διάρκεια της ημέρας και το Τραμ Θα λειτουργήσει από τις 06:00 π.μ. έως τις 24:00, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας. Προτείνουμε δε σε αυτούς για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγουν ως προορισμό το σταθμό του Συντάγματος και να προτιμήσουν τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΟΥΚΗΣ Χ.
ΔΗΜΑΣ Κ.
ΚΑΝΤΖΑΣ Χ.

ΟΙ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β.
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π.
ΝΙΚΟΥ Π.


Με αμέριστο σεβασμό προς το εργατικό κίνημα και με δεδομένη την υποστήριξή μου στο αυτοδιοίκητο των συνδικάτων και το δικαίωμα να επιλέγουν τις εκάστοτε ηγεσίες τους, έχω να ρωτήσω μερικά πράγματα:

Α) Τι άλλαξε μέσα στο δεκαήμερο αυτό και η στάση των συγκεκριμένων σωματείων επανεκτιμήθηκε προς την κατεύθυνση της συμμετοχής στην 48ωρη απεργία και μάλιστα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων στους ίδιους χώρους δουλειάς που επέλεξαν και πάλι την στήριξη της μεταφοράς των απεργών στις διαδηλώσεις;

Β) Δεν είχαν τα σωματεία ηλεκτροδηγών άλλες λύσεις συμμετοχής στην απεργία (όπως π.χ. την κίνηση των συρμών με απεργούς-εθελοντές ηλεκτροδηγούς που θα εργάζονταν με περιβραχιόνιο απεργού και μόνο για την εξυπηρέτηση των απεργών συναδέλφων τους);

Γ) Οι ηλεκτροδηγοί-μέλη των σωματείων αυτών ρωτήθηκαν σε γενική συνέλευση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αν συμφωνούν με αυτήν την κάπως "περίεργη" απόφαση;

Δ) Οι διοικήσεις των σωματείων ηλεκτροδηγών πώς ακριβώς επιθυμούν να περάσουν στην Ιστορία; Σαν απεργοί, σαν συνδικαλιστές ή σαν πουτάνες της εργοδοσίας;

Ας μου συγχωρεθεί το έντονο κλείσιμο, αλλά μερικές κινήσεις πραγματικά μου φαίνονται απίστευτες...

2 comments:

Anonymous said...

Αν και παλιό το θέμα να σου πω εγώ τι έγινε φίλε.

Ο Κούκης (ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ), είναι γνωστό κομματόσκυλο της ΠΑΣΚΕ. ΞΕπουλημένος αληταράς και φιλόδοξος. Το ίδιο και ο άλλος του σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ.

Τι έγινε ? Αυτα τα δύο σωματεία (που αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% των εργαζομέων) έχουν πετυχει να εξαιρεθούν από το Νόμο που προβλέπεται για τις αστικές συγκοινωνίες, τις συγχωνεύσεις κλπ. Δηλ. π.χ. οι ηλεκτροδηγοί στον ΗΣΑΠ - ΜΕΤΡΟ κατάφεραν, ότι και να γίνει, να μην τους επηρεάσει. Και καλά έκαναν.

Ομως, ο βρωμιάρης Κούκης, έπρεπε κάπως να ξεπληρώσει τα αφεντικά του στην Χαρ. Τρικούπη. Έτσι μαζί με έναν άλλο αληταρα εργατοπατέρα, τον Παναγόπουλο, εδώ και καιρό παίζουν το παιχνίδι του ΓΑΠ.

Και για να ξέρεις. Ο μαλάκας ο Παναγόπουλος, επέμενε σε 24ώρη απεργία για τις 28 και 29 Ιούνη. Με μια ψήφο (του Φωτόπουλου της ΔΕΗ που ψήφισε υπερ 48ωρης) η απεργία έγινε 2 μέρες. Οι αλητες του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση Φωτόπουλο) θέλαν 24ωρη. Να κάνουμε μια βόλτα και να φύγουμε, μην ταράξουμε την ησυχία των αφεντικών τους. Ο δε Κούκης είχε ως αποστολή να μην κατέβει κανείς στο κέντρο.

Τι άλλξε ? Ηταν τόσα τα μηνύματα του κόσμου στο facebook και στα blog, μα τόσα πολλά τα τηλέφωνα που δέχθηκε το σωματείο που ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΥΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ.

Αυτά φίλε μου.

PiKei said...

@ anonymous: Όσο παλιό κι αν είναι το θέμα είναι πάντα χρήσιμο να μαθαίνουμε τα Τι και τα Πως του, μαζί με τα Ποιοί και τα Γιατί κυρίως για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας στη συνέχεια.
Ευχαριστώ για την εκδοχή των γεγονότων που ανέφερες εδώ. Φυσικά δεν μπορώ να υιοθετήσω τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς για φυσικά πρόσωπα (γιατί δεν θέλω να φάω μηνύσεις), αλλά και χωρίς αυτούς τους χαρακτηρισμούς η συνεισφορά σου μου φαίνεται εξαιρετικά διδακτική...