Monday, January 29, 2007

Ο Πλανήτης Ανέκδοτο

Στον πλανήτη H1PP22 που γαιοποιήθηκε πάρα πολύ νωρίς, από την Πρώτη κιόλας Εποχή του Αποικισμού, είναι ταμπού να μιλάς για χρήματα. Είναι ακόμα μεγαλύτερο ταμπού να τα χρησιμοποιείς φανερά ή να τα επιδεικνύεις. Το άγγιγμα των χρημάτων συνοδεύεται πάντοτε από μια ολόκληρη τελετουργία καθαρμού - που εφαρμόζεται καθολικά και αν απαιτηθεί καταναγκαστικά - τόσο πολύπλοκη, μυστηριώδη και χρονοβόρα που κατέστρεψε κυριολεκτικά κάθε προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του πλανήτη, που κατά τα άλλα βρίθει από φυσικές καλλονές. Γιατί οι ξένοι περνούσαν τόσο άθλια με τους αλλεπάλληλους αναγκαστικούς καθαρμούς που τελικά οι διακοπές στον H1PP22 κατέληξαν να είναι το Μεγάλο Διαγαλαξιακό Ανέκδοτο.

Κανένας από τους μελετητές, τόσο σε πλανητικό όσο και σε διαπλανητικό επίπεδο δεν έχει καταφέρει να αναλύσει επαρκώς, να εξηγήσει ή ακόμα και να ανιχνεύσει τις ρίζες αυτού του εντελώς παράλογου οικονομικού συστήματος.

Οι κάτοικοί του πάντως φαίνεται πως τα καταφέρνουν μια χαρά μ' αυτό. Χρησιμοποιούν τα χρήματά τους μόνον όταν και οι δύο συναλλασσόμενες πλευρές επιθυμούν για κάποιον λόγο να περάσουν την διαδικασία καθαρμού. Όλον τον υπόλοιπο καιρό ανταλλάσουν μεταξύ τους αγαθά και υπηρεσίες με εξαιρετική εφευρετικότητα και σε κάθε δυνατό συνδυασμό.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, στον H1PP22, υπάρχουν χρήματα για όλους.

No comments: