Saturday, January 27, 2007

Bloggs Και Πολιτική Στις Ηνωμένες Πολιτείες

Νιου Χαμσάιρ, 27 Ιανουαρίου 2012
Του Ανταποκριτού Μας

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα εδώ, η ανακοίνωση του Αραβικής καταγωγής Δημοκρατικού υποψηφίου, κου Ισμαήλ Αλ Σαλαάμ, ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του από τις επικείμενες εκλογές της Γερουσίας. Η υποψηφιότητα του Ισμαήλ Αλ Σαλαάμ πήγαινε εξαιρετικά καλά, και οι δημοσκοπήσεις τού έδιναν σοβαρό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του μέχρι χθες, όταν και δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας μια συρραφή κείμενων του ιδίου που είχαν αλιευθεί από το διαδικτυακό του ημερολόγιο (blog). Αν και τα κείμενα αυτά χρονολογούνται από τις αρχές του 21ου αιώνα και ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής του εκστρατείας επεσήμανε ότι εδώ και καιρό δεν βρίσκονται πια στο Δίκτυο και άρα εγείρεται το ερώτημα πως έφτασαν στα χέρια της εφημερίδας, υπονοώντας εμφανώς πως πρόκειται για κάποιο είδος προβοκάτσιας, η ζημιά στην εικόνα του Δημοκρατικού υποψηφίου είχε ήδη γίνει.
Ανάλογα δείγματα έχουν εμφανιστεί και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής και έχουν οδηγήσει τον Αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κο Λαστ Μπους, να δηλώσει αστειευόμενος πως "όποιος μπλογκάρει βλάπτει σοβαρά την πολιτική του καριέρα".
Από την πλευρά τους πάντως, αρκετοί ειδικοί της Επικοινωνίας υποστηρίζουν πως η επιλεκτική μεταφορά αποσπασμάτων ενός τόσο προσωπικού κειμένου δημιουργεί μια "ψευδή εικόνα" των υποψηφίων και αποπροσανατολίζει τις μάζες των ψηφοφόρων αλλά και τις ίδιες τις εκστρατείες, αφού οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι αντί να προωθούν τις θέσεις τους, να απαντούν για απόψεις και φράσεις που πιθανόν σήμερα να μην τους εκφράζουν καθόλου ή ακόμα και τότε να αποτελούσαν προϊόν εκφραστικής "απλοποίησης".
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οτιδήποτε "ανέβηκε" στο Διαδίκτυο από κάποιον είναι δυνατόν να βρεθεί και αποτελεί ένα, εν δυνάμει, όπλο εναντίον του.

No comments: